Norrköpings kommun

Norrköpings stadsbibliotek har vinterfest på julafton  

Dela

För alla som inte firar jul, bor långt bort från sin familj eller vill skapa nya traditioner är Stadsbiblioteket, på Södra Promenaden, öppet på julafton mellan klockan 10:00 och 14:00.

– Stadsbiblioteket benämns ibland som samhällets vardagsrum där alla är välkomna, därför har vi i år beslutat att hålla öppet på julafton. Vårt vardagsrum är öppet för alla, oavsett om man firar jul eller inte, och därför ställer vi till med en vinterfest, säger Anna-Lena Grusell, verksamhetschef för Norrköpings stadsbiblioteket.

Det kommer bjudas på filmfrossa i bibliotekets nystartade filmklubb för barn. För dem som vill skapa finns färdiga pysselpåsar att pyssla med i biblioteket eller ta med hem, och dessutom kommer konstpedagogen Isra Elhag att hålla två konstworkshops under dagen; en för barn mellan 6 och 10 år och en för barn mellan 11 och 15 år. Ingen tidigare erfarenhet krävs, men det är begränsat antal platser. Förbokning sker via bibliotekets hemsida.

Både kultur- och fritidsdirektör Maria Modig och bibliotekschef Anna-Lena Grussel kommer finnas på plats och bjuda på pepparkaksfika i biblioteksrummet.

Klicka här för mer information om eventet 

Kontakt:
Anna-Lena Grusell
Titel: verksamhetschef Norrköpings stadsbibliotek
Telefon: 011-15 27 24

Maria Modig
Titel: kultur- och fritidsdirektör
Telefon: 011-15 29 26

Oskar Johansson Waite
Titel: barn- och ungdomsbliotekarie
Telefon: 072-5279396       

_______________________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum