Norrköpings kommun

Norrköpingselev finalist i Silverpenseln

Dela

Amanda Lundin, elev på Kungsgårdsgymnasiets stylistprogram, har gått vidare i makeup-tävlingen Silverpenseln. Av över 100 inskickade bidrag är hon en av sju finalister som utsetts av en jury att tävla i finalen den 23 november.

Lisa Johnsson, modell för Amanda Lundin Foto: Viktoria Boman
Lisa Johnsson, modell för Amanda Lundin Foto: Viktoria Boman

Alla gymnasieskolor som har märket Färg som huvudleverantör kan anmäla sina elever till makeup-tävlingen Silverpenseln. Varje år har tävlingen ett tema som deltagarna ska följa och inspireras av. Årets tema var "Beauty inspired by metallic mayhem".

I år skickades över 100 bidrag in från Sveriges olika stylistprogram. En jury har nu utsett sju finalister som ska göra upp om topplaceringarna. En åttonde finalist utses via en omröstning på tävlingens hemsida.

– Vi har jobbat mycket med hur eleverna ska ta fram en egen, personlig look. Det kan vara svårt till en början men värt det i längden då allas looker blir unika och personliga. Skapandeprocessen är underbar att se! Amanda har satsat på en stilren look som visar på god känsla för färg, form och teknik och även följer årets tema väl, säger Viktoria Boman, lärare på stylistprogrammet.

Finalisten Amanda Lundin går tredje året på Kungsgårdsgymnasiets stylistprogram. Hon åker till finalen i Göteborg den 23 november tillsammans med sin makeup-ansvariga lärare Viktoria Boman samt sin modell Lisa Johnsson.

– Det här är ett kvitto på att utbildningen håller hög kvalitet. Förra året tog elever från Kungsgårdsgymnasiet hem både första och tredje platsen i tävlingen, och vi har flera topplaceringar från tidigare år. Amanda har redan gjort det jättebra, och vi önskar henne varmt lycka till i finalen, fortsätter Viktoria Boman.

Vinnaren av Silverpenseln får ett makeup-kit värt 20 000 kronor. Tvåan får ett för 10 000 kronor och trean ett kit för 5 000 kronor.

Mer information om tävlingen finns här. 

Kontaktpersoner:
Viktoria Boman
Titel: lärare på stylistprogrammet
Telefon: 0735-29 58 88

Amanda Lundin
Titel: elev på stylistprogrammet, årskurs 3
Telefon: 0763-92 78 00

_________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Nyckelord

Bilder

Lisa Johnsson, modell för Amanda Lundin Foto: Viktoria Boman
Lisa Johnsson, modell för Amanda Lundin Foto: Viktoria Boman
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum