Europaparlamentet

Norrköpingselever frågar ut EU-politiker

Dela

Den 17 mars kommer elever vid Hagagymnasiet i Norrköping att träffa EU-ministern och Europaparlamentariker, i en webbsänd frågestund.

Eleverna vid Hagagymnasiet får i 1,5 timme ställa frågor direkt till EU-minister Hans Dahlgren och Europaparlamentarikerna Erik Bergkvist (S) och Emma Wiesner (C). Frågestunden är en del av Europaparlamentets digitala EU-skolturné, som lanserades hösten 2020 för skolor som deltar i Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram.

— Sedan 2013 har Hagagymnasiet arbetat systematiskt för att öka kunskapen och engagemanget för EU-frågor med hjälp av Europahuset i Stockholm. Bland annat har vi deltagit i Euroscola i Strasbourg 2014, 2016 och 2019. I våras 2020 skulle blivit den fjärde gången. Nu får vi istället ha möten digitalt. Våra elever i flera olika klasser har förberett frågor till EU- ministern och till Europaparlamentarikerna. Några av våra juniorambassadörer kommer ställa frågorna, säger Britta Stafstedt, lärare vid Hagagymnasiet.

— Vi är väldigt glada att erbjuda elever på Europaparlamentets ambassadörsskolor denna unika möjlighet att få ställa frågor och träffa ledande beslutsfattare på EU-nivå, säger Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige.

Dag: Onsdag 17 mars

Tid: 10.00–11.45

Moderator: Markus Bonekamp, Europaparlamentets kontor i Sverige

Plats: Europaparlamentets Youtubesida

Bakgrund:

Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram sjösattes i februari 2017 för att sprida kunskap om EU och europeisk parlamentarisk demokrati bland lärare och elever på högstadie- och gymnasieskolor, runt om i Sverige. Hagagymnasiet är en av 66 skolor i Sverige, och en av 1 500 skolor i EU, som deltar i Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum