Svenska Basketbollförbundet

Norrort tar sista platsen i Superettan

Dela

Uppsala Basket, som spelat i den högsta serien i svensk basket sedan 1972, meddelande idag Svenska Basketbollförbundet att de inte kompletterar sin ansökan för spel i förbundsserierna för säsongen 2019/2020. Norrort Basket tar den sista platsen i Superettan.

Norrort Basket tar steget upp i Superettan. De har inom deadline kompletterat sin ansökan och Svenska Basketbollförbundets Tävlingsutskott har beslutat att de tar den vakanta platsen. Norrort är en sammanslagning av Täby Basket och Djursholm Indians och vann Basketettan Final Four denna säsong. Därmed är alla tio platser i Superettan 2019/2020 fyllda.

Även Uppsala Basket, som blev degraderade denna säsong från SBL, fick extra tid på sig att komplettera sin ansökan till Superettan. Uppsala Basket meddelade dock SBBF under fredagen den 12 april att de inte inkommer med kompletterande underlag och därmed inte kommer att spela i någon förbundsserie nästa säsong. 

Ungdomsföreningen KFUM Uppsala Basket har ett lag i Basketettan herr norra nästa säsong.

Kontakter

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum