AcadeMedia

Norrskenet i Boden byter namn till Noblaskolan

Dela

Idag byter Pysslingen Norrskenet i Boden namn till Noblaskolan Boden. Namnbytet är en del av en stor satsning på kvalitet och skolutveckling som omfattar totalt 14 grundskolor i Sverige som alla byter namn till Noblaskolan.

– Vi har samlat skolor med stora likheter för att på ett enklare och bättre sätt kunna utveckla och arbeta med kvaliteten både mellan och inom skolorna. Jag ser fram emot att medarbetarna på våra nya Noblaskolor nu får arbeta närmare varandra och gemensamt utveckla skolorna. Det kommer att gynna våra elever, säger Eva-Lotte Stavle, skolchef för Noblaskolan.

Noblaskolan Boden hette tidigare Norrskenets Friskola och ligger på Läroverksgatan 1.  Skolan har elever från förskoleklass till årskurs nio. Skolan har profilerna Idrott och Musik, där eleverna från årskurs tre kan välja specialintressen som exempelvis musik, bild, handboll, fotboll och ishockey inom ramen för Elevens val. 

Noblaskolan består av 14 för- och grundskolor som arbetar enligt devisen att elever som utmanas når längre. Genom tydliga strukturer, trygghet och stöd ska eleverna få de bästa förutsättningarna för en bra skolgång. Lika viktigt som det är med tydlighet är självklart även stödet som behövs för att varje elev ska lyckas i skolan, enligt Eva-Lotte Stavle: 

– Alla våra skolor ska vara lika bra, och ge alla elever likvärdiga förutsättningar. Vi har en väl beprövad och utvecklad undervisning där varje elev ska få den återkoppling och hjälp den behöver. Att lyckas med sitt lärande i skolan vet vi bygger ett akademiskt självförtroende.

För mer information om Noblaskolan Boden, kontakta gärna skolchef Eva-Lotte Stavle. 

Fakta:
Noblaskolan finns i Boden, Göteborg, Helsingborg, Kävlinge, Nacka, Salem, Sundbyberg, Solna, Täby och Västerås. Noblaskolan är en del av AcadeMedia.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra medarbetare har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt förutsättningar för att nå sin fulla potential. AcadeMedia har verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

Mer information om AcadeMedia finns på www.academedia.se. 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

Spelifierad lärplattform gav positiva resultat – fler elever klarar skolan14.12.2020 10:24:54 CETPressmeddelande

Färre avhopp och fler som blir klara med sin utbildning på kortare tid - det är några av resultaten efter satsningen på spelifierat innehåll i NTI-skolans digitala komvuxutbildningar. De goda resultaten har gjort att NTI-skolan nu beslutat att gå vidare till fas två i samarbetet med spelifieringsföretaget Insert Coin. Under kommande år ska spelifierade moment implementeras i fler kurser på NTI-skolans lärplattform Omniway.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum