Stockholms stad

Norrtullsgatans nya torg är invigt

Dela

Idag invigdes det nya torget på Norrtullsgatan mellan Karlbergsvägen och Surbrunnsgatan. Torget fungerar som en entré till det stråk som förbinder Odenplan med den växande Hagastaden.

Daniel Helldén. Foto: Sven Lindwall.
Daniel Helldén. Foto: Sven Lindwall.

På plats fanns bland andra trafikborgarrådet Daniel Helldén och representanter från Stockholms stads trafikkontor.

Trafikkontorets projektledare Håkan Andersson tycker att det varit väldigt stimulerande att få vara delaktig i ett projekt som förbättrar vistelsemiljön för stockholmarna:

– Här har vi sett till att torget fungerar som en yta för gående, cyklister och verksamheter. Vi har fokuserat på att tillgodose stockholmarnas behov och har haft platsen som en testyta innan vi projekterade och genomförde arbetet där grunden lades för det i mina ögon väldigt lyckade slutresultatet, säger Håkan.

Om projektet

Odenplan är en viktig kollektivtrafikknutpunkt i Stockholm. En vanlig dag passerar cirka 25 000 personer det nya torget – det är lika många som på Biblioteksgatan.

För att göra platsen mer tilltalande och ta hand om det ökade antalet gående har det första kvarteret norr om Odenplan på Norrtullsgatan byggts om till ett torg. Arbetet genomfördes under ett halvår och omfattar följande:

• hela torgytan har fått en ny beläggning med inslag av återanvänd natursten
• dubbelriktad cykelbana som är separerad från de gående
• ny möblering med sittplatser
• nya träd med växtbäddar av biokol som får träden att trivas och bidrar positivt till platsens hantering av dagvatten
• ny belysning
• breddning av övergångsstället över Karlbergsvägen mot Odenplan

Läs mer om arbetet på:
stockholm.se/norrtullsgatan

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretErik Söderberg, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

08-508 26 282erik.soderberg@stockholm.se

Bilder

Daniel Helldén. Foto: Sven Lindwall.
Daniel Helldén. Foto: Sven Lindwall.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum