Not So White Guide – restaurangguiden du väntat på

Dela

Nu lanserar Halebop restaurangguiden Not So White Guide, en hyllning till alla restauranger, hak och gatukök som inte kommer med i de etablerade guiderna – men som lagar utsökt mat. I guiden finns 18 restauranger i Göteborg, Malmö och Stockholm som serverar allt från den perfekta cevapcicin till det persiska riset med det där lilla extra.

Framsida Not So White Guide.
Framsida Not So White Guide.

– Hur många stjärnor kan ett kebabställe få? Kanske ingen, men nu har några av dem i alla fall fått ta plats i en restaurangguide. Med Not So White Guide ger vi Sveriges dolda restaurangpärlor den uppmärksamhet de förtjänar samtidigt som vi visar en annan del av den matskatt som finns i Sverige, säger Johanna Sahlman, Head of Halebop.

Not So White Guide fokuserar på matkulturer från hela världen. De utvalda restaurangerna serverar allt från afghansk till vietnamesisk mat – från jemenitiskt och eritreanskt till bosniskt och indiskt. Det personliga mötet är även det en viktig del av matupplevelsen, något som tas fasta på. I guiden lyfts också några av människorna bakom restaurangerna som får berätta om sina drömmar och kärleken till maten.

– Alla har sina go-to-ställen när det gäller kebabpizza, Sverige mest älskade pizza. Nu är det väl ändå dags att alla hittar sitt favvoställe för injera och persiskt ris, tycker Johanna Sahlman.

Restaurangerna är spridda geografiskt över samtliga tre städer. Några återfinns i stadskärnan medan flera ligger utanför, i stadsdelar och förorter som inte alltid förknippas med en blomstrande restaurangscen.


Utvalda restauranger
–  GÖTEBORG: Al Habesha, Bosna, Moon Thai Kitchen, Lilla Istanbul, Mandi Yemeni, Restaurang Fatima

– MALMÖ: Aras, Ariana Restaurang, Burek House, Friends Grill, Koshari House, Nguyen’s Sandwiches

– STOCKHOLM: Arya Restaurang, Bredängs grill, Ethiostar, Jebena, Restaurang Kolbeh, Punjabi Masala


Läs hela Not So White Guide, klicka här
Pressbilder från restaurangerna i Not So White Guide, klicka här

Nyckelord

Kontakter

Johanna Sahlman, Head of Halebop, johanna.sahlman@halebop.se

Bilder

Framsida Not So White Guide.
Framsida Not So White Guide.
Ladda ned bild
Bredängs grill, Stockholm.
Bredängs grill, Stockholm.
Ladda ned bild

Om

Halebop
Halebop
Stjärntorget 1
16979 Solna

http://www.halebop.se

Halebop är ett varumärke inom TeliaCompany och vänder sig till unga, digitala och prismedvetna kunder. Vi är en av de största mobiloperatörerna på Svenska marknaden och använder Telias nät för våra tjänster.

Följ Halebop

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Halebop

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum