AcadeMedia

NTI Gymnasiet Skövde flyttar till större lokaler

Dela

Den 23 augusti inviger NTI Gymnasiet sina nya skollokaler på John G Grönvalls Plats 2 i centrala Skövde. De nyrenoverade lokalerna kommer att innebära ett lyft för skolan som nu också får plats att växa och ta emot fler elever.

Rektor Carina Sahlén framför entrén till NTI Gymnasiets nya skollokaler i centrala Skövde.

– Äntligen får vi flytta in i våra nya fina lokaler där vi kommer att skapa Skövdes mest moderna gymnasieskola. Kunskaper inom teknik och digitalisering kommer att vara högt värderade i framtiden, oavsett vilka branscher våra elever söker sig till. Därför är vi glada att skolan nu får plats att växa, säger Carina Sahlén, rektor på NTI Gymnasiet i Skövde.

NTI Gymnasiets vision är att eleverna ska kunna leda och navigera i en digitaliserad värld. Därför är skolans krav på moderna lokaler höga. De nya skollokalerna ligger nära resecentrum och stadskärnan, vilket innebär att elever och lärare får nära till högskolan som NTI Gymnasiet redan har ett utbyte med, samt till Baltazar Science Center, Volvogymnasiet och Drottning Blankas Gymnasieskola.

Modernt skolbibliotek och ett nytt makerspace

De nya skollokalerna kommer att vara fördelade på fyra våningsplan och vara sammankopplade med en utvändig hiss som är helt byggd i glas. Lokalerna är genomgående anpassade för att möta den senaste teknikens behov och förutsättningar.

Skolan får också ett helt nytt makerspace, vilket är elevernas digitala verkstad. Här kan eleverna på egen hand utveckla och experimentera med både digital och teknisk utrustning. Här finns bland annat det senaste inom VR/AR teknik, interaktiv touchskärm, 3D-printrar och robotar.

Skolans nya bibliotek är centralt placerat för att vara lättillgängligt och stimulera eleverna till läsning. Här finns också möjlighet till egna studier och modern teknik för informationssökning.

Utbildningar för framtiden

NTI Gymnasiet har olika utbildningar inom teknik och IT. På skolan finns även IB-programmet där all utbildning sker på engelska. Gymnasieingenjörsutbildningen är ett fjärde påbyggnadsår till teknikprogrammet som blir allt mer populär.

– Vi lever i en värld i snabb förändring där utbildningar med fokus på tech, science och IT är eftertraktade. Hos oss får eleverna kunskaper och verktyg för att kunna leda och navigera i en digital värld, där programmering bara är en av flera kompetenser, säger Carina Sahlén.

Hållbarhet och green tech skills

Hållbarhet har varit centralt i utformningen av den nya skolan. Med solceller på taket hoppas man göra skolans makerspace helt självförsörjande på el. Den egenproducerade energin kommer även att visualiseras på skärmar i entrén.

-Detta är ett led i arbetet med hållbarhet och ”green tech skills”. Vi vill visa att teknik är en viktig del för att kunna lösa några av framtidens största utmaningar, där våra elever också kommer att vara delaktiga i att ta fram lösningar, säger Carina Sahlén.

– Att få driva det här projektet från ritning till färdig verksamhet är det mäktigaste jag varit med om som rektor. Tillsammans skapar vi en ny skola med allt vad den är rustad med, och vi har gjort det tillsammans. Jag kan ärligt säga att jag är Sveriges stoltaste rektor, säger hon.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks Kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

Idag finns det totalt 29 NTI Gymnasieskolor runt om i Sverige på orterna Borlänge, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Eskilstuna, Karlstad, Kristianstad, Luleå, Lund, Malmö, Skövde, Stockholm, Sundsvall, Södertälje, Umeå, Uppsala, Västerås och Örebro. Skolorna har som ambition att vara Sveriges ledande gymnasium inom tech, science och IT.

 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

AcadeMedia förvärvar Framtidsutveckling – expanderar inom söktjänster för utbildning1.9.2022 07:45:00 CEST | Pressmeddelande

AcadeMedia EdTech fortsätter att investera i söktjänster för utbildning och förvärvar samtliga aktier i Framtidsutveckling i Sverige AB. Här ingår framtid.se, gymnasieguiden.se, yhguiden.se, och fragasyv.se. Dessa siter skapar förutsättningar för unga vuxna och yrkesverksamma att göra väl underbyggda studie- och karriärval medan utbildningsanordnare och arbetsgivare kan nå ut till rätt målgrupper.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum