AcadeMedia

NTI Gymnasiets digitala öppna hus sätter Sundsvall i centrum

Dela

Spelutveckling, innovation och entreprenörskap är temat för NTI Gymnasiets digitala öppna hus som går av stapeln den 3 december. Efter en cyberpunk-inspirerad ljud- och ljusshow delar elever från skolans tre program med sig av sin vardag i en livesändning från Spegelsalen i Stadshuset.

Målet är att visa vilka möjligheter eleverna har på skolan, oavsett vilket program de valt. Tillsammans med Näringslivsbolaget, Bron Innovation och Bryners Bistro främjar skolan satsningen på Årets stadskärna 2021. Bandai Namco, Sverige-utgivare av spelet Cyberpunk2077, sponsrar skolans tävling som arrangeras i samband med sändningen med fina priser. 

– Med teknikens hjälp kommer våra kreativa elever att bjuda på en sändning som riktar sig till alla som är nyfikna på vår skola. Vi vill inspirera och visa att allt är möjligt, även i dessa trista tider, säger NTI Gymnasiets rektor Jon Ellrose. 

Sändningen ska visa skolans utbildningar och är ett digitalt alternativ till ett traditionellt öppet hus som NTI Gymnasiet brukar bjuda in till under hösten. Hela arrangemanget kommer att live-streamas från Spegelsalen i Stadshuset. 

– Vi vill vara en skola som inspirerar och tänker nytt, tillsammans med viktiga samhällsaktörer och företag i branschen. När det blåser så bygger vi väderkvarnar och inte vindskydd, säger Jon Ellrose. 

För mer information om evenemanget NTI Gymnasiet Sundsvall goes Cyberpunk - kontakta rektor Jon Ellrose.

Fakta: NTI Gymnasiet Sundsvall
NTI Gymnasiet Sundsvall har följande program: Estetiska programmet (Design), El- och energiprogrammet (IT) och Teknikprogrammet (TE). Totalt läser cirka 260 elever på skolan som ligger mitt i Sundsvall på Kyrkogatan 21. 

Torsdag 3 december kl 17.00 livesänds NTI Gymnasiet Sundsvall goes Cyberpunk på Youtube-kanalen NTI-Sundsvall samt på våra sociala medier.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Idag finns det totalt 29 NTI Gymnasieskolor runt om i Sverige på orterna Borlänge, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Eskilstuna, Karlstad, Kristianstad, Luleå, Lund, Malmö, Skövde, Stockholm, Sundsvall, Södertälje, Umeå, Uppsala, Västerås och Örebro. Skolorna har som ambition att vara Sveriges ledande gymnasium inom tech, science och IT.

NTI Gymnasiet är en del av AcadeMedia som driver förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildning. 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum