NTI-skolan AB

NTI-skolan blev månadens SFI-skola

Dela

SFI på distans hos NTI-skolan får bäst betyg av eleverna

Artikel från SFI-lärartidningen om NTI-skolans SFI-utbildning på distans. Med i fotografiet: Peter Haglund, enhetschef och två av våra SFI-lärare, Silvia Saba Lager och Sarina Cimirotic Cop.
Artikel från SFI-lärartidningen om NTI-skolans SFI-utbildning på distans. Med i fotografiet: Peter Haglund, enhetschef och två av våra SFI-lärare, Silvia Saba Lager och Sarina Cimirotic Cop.

Enligt Stockholms stads undersökning så får NTI-skolan bäst omdöme av alla anordnare som erbjuder svenska för invandrare. SFI-lärartidningen kom och hälsade på oss för att ta reda på vad det var som gjorde att vi fick så bra resultat. I artikeln nämner de att det inte är så vanligt att SFI elever rekommenderar distansundervisning och frågar sig hur det kan komma sig att vi har så nöjda elever på distans.

Peter Haglund, enhetschef på NTI-skolan, samt våra två SFI-lärare, Silvia Saba Lager och Sarina Cimirotic Cop blir intervjuade och berättar att det kan bero på flera saker, bland andra: tillgängliga lärare uppskattas enormt mycket, att eleverna har tillgång till hela kurser och kan studera snabbare eller långsammare efter behov samt att överblicken är pedagogisk och tydlig i den egenutvecklade lärplattformen.

Du kan läsa hela artikeln här

På sidan 4 kan du se den publicerade artikeln i tidningen

Specialister på distans

NTI-skolan har bedrivit distansutbildning i över 50 år och vi kan stolt kalla oss för distansspecialister. Den egenutvecklade lärplattformen utvecklas i samarbete med lärare så att pedagogiken styr den tekniska utvecklingen. Vi har förmånen att ha programmerare som sitter tillsammans med pedagogerna och som även kan ta in input från studenter, kunder och administration för att hela tiden utveckla och optimera plattformen.

Så här säger elever på NTI-skolan

Vi mäter hela tiden våra elevers omdömen i kurserna och vi ligger på en rekommendationsgrad mellan 9-10 där 10 är högst. Nedan kan du läsa några av de citat som eleverna lämnat i kursutvärderingen.

”Det har varit lätt att följa planeringen och hitta/göra alla uppgifter som kommit. Lättanvänd hemsida som gjort det roligare att följa ens egen progress. Återkoppling har varit bra, ofta med uppmuntring att kontakta läraren om man undrar över nåt mer. Utförliga kommentarer som beskriver vad som är bra och vad man kan arbeta mer på.”

”Kursens upplägg har varit bra (lektionsschema, uppgifter osv). Tycker kunskapskraven och uppgifterna var tydliga och bra samspelta med kursmaterialet. Fanns verkligen en röd tråd genom kursen, något jag ofta saknade när jag gick i högstadiet och gymnasiet. Mycket pedagogiskt upplagt helt enkelt!”

”Jag är jätteglad över alla youtube-videos ni inkluderat i undervisningen. De flesta videos har hjälpt mig otroligt mycket. Överlag så är upplägget jättebra och lätt att följa under kursens gång.”

”Väldigt lärorika och praktiska kurser, där man fokuserar på det väsentliga. Jag gillar starkt nätkurser som man kan gå vid sidan av jobbet och kan planera sin egen tid.”

”Jag är väldigt nöjd med min lärare. Hon svarar alltid på meddelanden inom 1 timme, hon ger feedback redan morgonen dagen efter man har skickat in ett arbete eller prov men framförallt känns hon engagerad i mitt mål som jag har haft denna hösttermin; att börja läkarlinjen till våren… Hon har även hjälpt mig med diverse andra frågor jag som jag har haft under kursens gång, allt ifrån olika problem med deadlines till frågor om exoterma reaktioner. Hemsidan är pedagogiskt kodad vilket har varit skönt under kursens gång… Väldigt praktiskt också att man kan köpa den bok vilket kursen orienterar sig runt på hemsidan. Det var väldigt skönt och man fick verkligen känslan av att ni har samlat allt viktigt på hemsidan. Vill också nämna att NTI har även hjälpte mig med alla de olika frågorna jag hade redan innan jag började kursen tex hur jag behöver strukturera upp mina studier. Det uppskattades verkligen.”

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Artikel från SFI-lärartidningen om NTI-skolans SFI-utbildning på distans. Med i fotografiet: Peter Haglund, enhetschef och två av våra SFI-lärare, Silvia Saba Lager och Sarina Cimirotic Cop.
Artikel från SFI-lärartidningen om NTI-skolans SFI-utbildning på distans. Med i fotografiet: Peter Haglund, enhetschef och två av våra SFI-lärare, Silvia Saba Lager och Sarina Cimirotic Cop.
Ladda ned bild

Om

NTI-skolan AB
NTI-skolan AB
Magnus Ladulåsgatan 28
118 66 Stockholm

https://www.nti.se/

Vi är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag, specialister på lärarledd vuxenutbildning på distans.

Vi tror på utbildning för alla, vi tror på ett livslångt lärande och i en digitaliserad värld tror vi att vi kan vara det självklara valet. Hos oss kan du lära för livet, hela livet. Vi anpassar oss och vår verksamhet för att på bästa sätt hjälpa varje individ på just den plats de är i livet att nå sina mål. Det kan vara allt från drömjobbet, till att studera vidare eller satsa på personlig utveckling genom att lära sig någonting helt nytt.

På NTI-skolan finns inga gränser, du kan plugga var, när och hur du vill. Vi har över 250 kurser och du läser helt på distans med personlig lärare.

Följ NTI-skolan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från NTI-skolan AB

NTI-skolans verksamhetschef Peter Wilcke nominerad till AcadeMedias ledarpris14.1.2020 08:59:51 CETNyheter

NTI-skolan är en del av AcadeMedia som är norra Europas största utbildningsföretag och finns i hela utbildningskedjan, från förskola till vuxenutbildning. AcadeMedia arrangerar årligen AcadeMedia Academy Ledarforum - en konferens för alla ledare inom koncernen. Vid konferensen delas priser i ledarskap ut inom fem olika kategorier. NTI-skolans verksamhetschef Peter Wilcke är nominerad till AcadeMedias ledarpris inom kategorin Innovation.

NTI-skolan auktoriserad medlem i Utbildningsföretagen (Almega)13.11.2019 16:39:00 CETPressmeddelande

För ett tag sedan blev NTI-skolan certifierade inom kvalitet och miljö enligt ISO 9001 och 14 001. Nu kan vi meddela den glädjande nyheten att vi även har blivit godkända medlemmar i Utbildningsföretagen och har ett kvalitetsarbete som godkänts i enlighet med Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation. ”Kvalitet i våra utbildningar är mycket centralt för NTI-skolan och vi arbetar hela tiden med att förbättra kvalitet och upplevelse för våra elever. Kvalitetsauktorisation inom Utbildningsföretagen Almega är viktigt för oss för visa att vi håller branschföreningens höga nivå.” menar Peter Wilcke, verksamhetschef på NTI-skolan. Högt ställda krav på kvalitet För några veckor sedan ansökte vi om att få bli auktoriserad medlem i branschorganisationen Utbildningsföretagen. NTI-skolan har nu befunnits uppfylla de högt ställa krav som de ställer på sina medlemmar för att erhålla kvalitetsauktorisation. Utbildningsföretagens styrelse godkände formellt auktorisationen den 4 novemb

Fler elever på NTI-skolan klarar sina studier och får bättre betyg24.10.2019 16:17:00 CESTPressmeddelande

Kvalitet och miljö – två viktiga prioriteringar NTI-skolan blev nyligen ISO-certifierade inom kvalitet och miljö. Det är speciellt glädjande eftersom kvalitet är någonting som vi alltid prioriterar och arbetar med tillsammans kontinuerligt. Vi följer upp kvaliteten genom mätningar, analyser och arbetar tillsammans med innovativa lösningar för att förbättra resultaten. En glädjande nyhet som vi har kunnat se är ett tydligt trendbrott för andel elever som inte fullföljer sina studier eller som får underkänt (F). På NTI-skolan fullföljer alltså fler elever sina studier, motsvarande ca 11,5 klasser i klassrum, och de får bättre betyg än samma period förra året, som ett resultat av vårt gemensamma kvalitetsarbete. Kvalitetsarbete som ger resultat Årets kvalitetsarbete tog avstamp i en temahelg då all personal på NTI-skolan blev involverade för att koncentrera extra insatser för att ytterligare förbättra kvalitet i verksamheten för NTI-skolans elever, personal och kunder. En ständig utveckli

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum