NTI-skolan AB

NTI-skolan först ut med Gamification

Dela

Under september månad lanserar NTI-skolan ett pilottest tillsammans med spelifieringsföretaget Insert Coin och Chalmers för att utvärdera och analysera vinsterna av en spelifierad plattform, om det kan leda till ökad motivation bland eleverna. 

Gamification (spelifiering på svenska) betyder att man lägger in spelmoment inom verksamheter där man traditionellt sett inte använt sig av spel. Det är ett sätt att göra uppgifter roligare och att öka exempelvis interaktion och engagemang. Fenomenet är hämtat från datorspel. 

- ”NTI-skolan har som ambition att ligga långt fram inom digitaliseringen och vi vill nu ytterligare förbättra kvalitén genom att arbeta med förbättrad genomströmning. Gamification har givit goda resultat inom många områden i samhället och vi hoppas nu även kunna hitta rätt sätt att använda metoderna inom undervisning.”, Peter Wilcke, verksamhetschef NTI-skolan

Eftersom NTI-skolans egenutvecklade lärplattform Omnius hela tiden utvecklas av våra egna programmerare så var det lätt att inkorporera gamification i de kurser där studien ska utföras. 

- ”Vår lärplattform Omnius är marknadens ledande lärplattform. Som tidigare lärare och rektor kan jag säkerställa att utvecklingen hela tiden sker på elevernas och lärarnas villkor.” Andreas Stenberg, utvecklingschef Omnius på NTI-skolan

I projektet och piloten ingår forskningsprojektet Garfield (Chalmers), som kommer att följa lärare och elever och analysera effekterna av satsningen. 

Vi berättar mer - Välkommen till oss den 12 september

Den 12 september kommer Adam Palmquist, författare till boken ”Det spelifierade klassrummet”, till Umeå och föreläser på NTI-skolan. Föreläsare är Adam, en Gamificationexpert på Insert Coin och industridoktorand vid högskolan i Skövde. Han har dessutom själv en bakgrund som lärare.

Efter föreläsningen finns möjlighet att ställa frågor till Adam samt Omnius utvecklingschef Andreas Stenberg och Jan Bidner (UX-strateg och Gamificationdesigner på InsertCoin). 

För mer information och anmälan 

Kontakt
Andreas Stenberg
070 569 12 24
andreas.stenberg@nti.se


Snabba fakta NTI-skolan

  • Levererar Komvux på distans till ca 140 kommuner i hela Sverige 
  • NTI-skolan är Sveriges största distansutbildare på Komvux
  • Omnius är NTI-skolans egenutvecklade elevplattform
  • Fler än 9 av 10 av våra elever rekommenderar oss

Nyckelord

Bilder

Om

NTI-skolan AB
NTI-skolan AB
Magnus Ladulåsgatan 28
118 66 Stockholm

https://www.nti.se/

NTI-skolan är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag, specialister på lärarledd vuxenutbildning på distans.

Vi tror på utbildning för alla, vi tror på ett livslångt lärande och i en digitaliserad värld tror vi att vi kan vara det självklara valet. Hos oss kan du lära för livet, hela livet. Vi anpassar oss och vår verksamhet för att på bästa sätt hjälpa varje individ på just den plats de är i livet att nå sina mål. Det kan vara allt från drömjobbet, till att studera vidare eller satsa på personlig utveckling genom att lära sig någonting helt nytt.

På NTI-skolan finns inga gränser. Du kan plugga var, när och hur du vill. Vi har över 280 kurser och du läser helt på distans med personlig lärare.

Följ NTI-skolan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från NTI-skolan AB

NTI-skolans verksamhetschef Peter Wilcke nominerad till AcadeMedias ledarpris14.1.2020 08:59:51 CETNyheter

NTI-skolan är en del av AcadeMedia som är norra Europas största utbildningsföretag och finns i hela utbildningskedjan, från förskola till vuxenutbildning. AcadeMedia arrangerar årligen AcadeMedia Academy Ledarforum - en konferens för alla ledare inom koncernen. Vid konferensen delas priser i ledarskap ut inom fem olika kategorier. NTI-skolans verksamhetschef Peter Wilcke är nominerad till AcadeMedias ledarpris inom kategorin Innovation.

NTI-skolan auktoriserad medlem i Utbildningsföretagen (Almega)13.11.2019 16:39:00 CETPressmeddelande

För ett tag sedan blev NTI-skolan certifierade inom kvalitet och miljö enligt ISO 9001 och 14 001. Nu kan vi meddela den glädjande nyheten att vi även har blivit godkända medlemmar i Utbildningsföretagen och har ett kvalitetsarbete som godkänts i enlighet med Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation. ”Kvalitet i våra utbildningar är mycket centralt för NTI-skolan och vi arbetar hela tiden med att förbättra kvalitet och upplevelse för våra elever. Kvalitetsauktorisation inom Utbildningsföretagen Almega är viktigt för oss för visa att vi håller branschföreningens höga nivå.” menar Peter Wilcke, verksamhetschef på NTI-skolan. Högt ställda krav på kvalitet För några veckor sedan ansökte vi om att få bli auktoriserad medlem i branschorganisationen Utbildningsföretagen. NTI-skolan har nu befunnits uppfylla de högt ställa krav som de ställer på sina medlemmar för att erhålla kvalitetsauktorisation. Utbildningsföretagens styrelse godkände formellt auktorisationen den 4 novemb

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum