Åre 2019

NU ÄNNU ENKLARE ATT TA TÅGET TILL ALPINA VM!

Dela

Nu blir det ännu enklare att ta sig till och från Åre. De dagliga nattågen nu kommer att gå direkt från Stockholm från juni och framåt, vilket betyder en enklare och bekvämare resa i hållbarhetens tecken.

Nu kommer vår nationella partner SJ med glädjande besked: nattågen kommer att trafikera sträckan från Stockholm till Åre varje dag från slutet av juni och framåt. Dessutom kommer dagliga dagtåg att gå på sträckan, vilket gör det smidigt att ta sig till och från Åre och Duved som är tågets slut- och startstation. Det gör det också möjligt för mer långväga besökare att göra en dagstur till och från Åre.

Att ta tåget till Åre är ett hållbart och bekvämt resealternativ då tåget stannar mitt i byn där du har gångavstånd till torget, restauranger, hotell, bad, shopping och givetvis till skidbackarna.  Nationalarenan ligger cirka en kilometer från Åre station.

– Tågtrafiken är otroligt viktig för oss och för de gäster som ska resa till och från Åre under alpina VM. Det är ett väldigt enkelt och smidigt sätt att resa och vi hoppas att många av våra besökare kommer att välja tåget, säger Ulrika Svensson, Marketing Manager för Åre 2019 och fortsätter:

– Du kan ju gå på tåget i Stockholm kvällen innan och vakna i händelsernas centrum med gångavstånd till tävlingarna.

Det genomförs också satsningar på bekvämligheten på tågen. Det kommer att finnas möjlighet att boka enskilda kupéer för bokning av singelkupé även för sovvagn i andra klass. Alla nattåg kommer att ha kioskservering och alla nattvagnar rustas upp med nya färger, mattor, tyger och material. Renoveringen av vagnarna räknas vara klar under 2019.

Priserna på nattågsbiljetterna sänks nu också ordentligt vilket innebär en mer bekväm resa även för plånboken. Länken nedan tar dig till SJs biljettbokning (vänligen notera att det ännu inte går att boka biljetter för VM-perioden 5-17 februari).

Tidtabell för de nya avgångarna*

Nattåg

Åre till Stockholm  21.51 – 05.22 (kan sova kvar till kl. 6.30)

Stockholm till Åre 23.45 – 07.18 (kan kliva på från kl. 22)

Dagtåg
Åre till Stockholm 15.50- 22.45
Stockholm till Åre 07.50-14.40

Bilder

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum