Region Örebro län

Nu är det snart dags för återöppning av Storå och Freja vårdcentraler

Dela

Måndagen den 21 september drar ordinarie verksamhet åter igång vid vårdcentralen Frejas enheter i Frövi och Fellingsbro, liksom vid Storå vårdcentral i Storå.

Sedan 17 april har de båda vårdcentralerna, på grund av Coronapandemin, varit samlokaliserade med Lindesbergs vårdcentral. Orsaken till samlokaliseringen var att få personalresurserna att räcka till för att ta hand om det ökade tryck på vården som pandemin orsakade under våren och sommaren. Nu, när läget är lugnare, är det dags för verksamheterna att återgå till sina ordinarie verksamhetsorter.

Tillbaka på ordinarie platser

”Det var en stor utmaning att samla de tre vårdcentralerna till en enda plats, men tack vare att alla bidrog med goda arbetsinsatser utöver det vanliga har det ändå fungerat bra under samlokaliseringen” säger Ulrica Vidfelt, verksamhetschef vid Storå, Freja och Kopparbergs vårdcentraler.

Återgången, som alltså gäller från nästa måndag, den 21 september, innebär att alla ordinarie kontaktvägar till Storå och Freja åter öppnas, och inte längre styrs om till Lindesbergs vårdcentral. Och för patienterna innebär det kort och gott att de som är listade vid Storå och Freja vårdcentral inte längre är hänvisade till Lindesbergs vårdcentral, utan kan få sitt besök vid sin ordinarie vårdcentral. Patienter som listade om sig i samband med samlokaliseringen behöver då byta tillbaka till Storå eller Freja om de vill söka sin vård där.

Ulrica Vidfelt konstaterar att även patienterna har hanterat den tillfälliga sammanslagningen väl, trots att det inneburit längre resor.

”Det har funnits en förståelse hos de allra flesta, men nu känns det ändå skönt att kunna välkomna dem hem igen till sina egna vårdcentraler” säger verksamhetschefen.

På Storå och Freja, liksom på övriga vårdcentraler, ligger fortsatt stort fokus på att ta hand om patienterna så att ingen ska känna sig otrygg rörande risk för smitta.

”Vi tar emot i separata entréer för dem som har symtom som kan vara covid 19, så att ingen ska vara orolig för att komma till oss när de behöver” avslutar Ulrica Vidfelt.

För mer information, vänligen kontakta:

Ulrica Vidfelt, verksamhetschef, telefon: 0581-855 73

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum