Stockholms stad

Nu är pilotprojektet med digitalt låsta trafikhinder i Järva invigt

Dela

För att komma tillrätta med olovlig biltrafik ska Järvas 500 bommar få smartare lås. Nu har de 30 första fått de nya digitala låsen och vid en av dem - på Järingegången i Tensta - invigdes idag projektet gemensamt av stadsdelsnämndsordförandena i Spånga-Tensta, Ole-Jörgen Persson (M), och Rinkeby-Kista, Benjamin Dousa (M), samt trygghetsborgarråd Erik Slottner (KD) som också är ordförande i trygghetsutskottet som finansierar projektet med stadens trygghetsmedel.

- Det är roligt att det kommer så många bra förslag från Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta. Förra året tilldelades stadsdelarna i Järva en tredjedel av trygghetsfondens medel och mer är på gång, konstaterade Erik Slottner under invigningen. 

Hälften av de 500 bommarna som står på tur att få nya lås är stadens och de övriga tillhör olika fastighetsägare. Det gemensamma trygghetsarbetet i området har gjort projektet möjligt och involverat stadsdelsförvaltningarna, stadsledningskontoret, polisen, Fastighetsägare i Järva, trafikkontoret och räddningstjänsten. Stockholms stads trygghetsfond finansierar projektet.

 – För mig som trygghetsborgarråd är trygghetsarbetet i Järva fortsatt prioriterat, sa Erik Slottner.

- Ett av de vanligaste klagomålen vi i stadsdelarna möter är invånare som är oroliga för bilar som kör snabbt på gång- och cykelvägar. Därför är det här en viktigt åtgärd, sa Benjamin Dousa, stadsdelsnämndsordförande i Rinkeby-Kista

- Jag hoppas och tror detta betyder en verklig förändring i Järvabornas vardag. Nu ska vi alla också hjälpas åt att förändra attityderna så att ingen ens ska tänka tanken på att använda gång- och cykelvägar till annat än det de är tänkta för, sa Ole-Jörgen Persson, stadsdelsnämndsordförande i Spånga-Tensta. 

Presskontakt KD: Maria Tiger Bodlund, mobil: +46 76 12 29 914
Presskontakt M: Beatrice Backman, mobil: +46 76-12 29 125

Projektkontakt
Pia Feldt, parkingenjör Spånga-Tensta, 076-120 33 79
Mats Grönvik, parkingenjör Rinkeby-Kista, 076-120 21 12

Nyckelord

Kontakter

Presskontakt KD: Maria Tiger Bodlund, mobil: +46 76 12 29 914
Presskontakt M: Beatrice Backman, mobil: +46 76-12 29 125

Projektkontakt
Pia Feldt, parkingenjör Spånga-Tensta, 076-120 33 79
Mats Grönvik, parkingenjör Rinkeby-Kista, 076-120 21 12

Kommunikation
Lina Isaksson, kommunikatör Spånga-Tensta, 076-120 30 22
Björn Erdal, kommunikatör Rinkeby-Kista, 076-120 12 19

Bilder

Dokument

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum