Min Doktor

Nu återförenas Min Doktor och Docly

Dela

I samband med att Apotek Hjärtat blev delägare i Min Doktor hösten 2018 knoppade Min Doktor av en del av verksamheten i ett fristående bolag. Företaget Docly har under två år gjort egna internationella satsningar som vårdgivare och plattformsutvecklare. Den satsningen har nu avslutats och Min Doktor köper tillbaka verksamheten inför fortsatta satsningar på den digifysiska vården i Sverige.

Återföreningen innebär att Min Doktor anställer ett drygt tjugotal medarbetare från Docly, många av dem före detta Min Doktor-medarbetare.

- Vi är glada över att vårt team förstärks med nya och tidigare medarbetare som förutom en gedigen teknisk kompetens också har erfarenheter från andra länders vårdsystem, säger Jonas Vig, VD Min Doktor.

- Att vi på Min Doktor lyfter tillbaka teknik- och produktutveckling in i kärnverksamheten ger oss en ännu bättre möjlighet att nå vår vision om att erbjuda bästa möjliga vård, både digitalt och fysiskt, för patienter i olika delar av landet. Vi är en vårdgivare och vårt fokus ligger alltid på våra patienter och behandlare. Tekniken använder vi för att förbättra tillgängligheten, skapa bättre vårdprocesser, ökad patientsäkerhet och effektivitet för behandlaren.

Efter det att verksamhetsövergången skett, vilket planeras till den 1 april, kommer bolaget Docly att avvecklas.

Kontakter

Om

Min Doktor
Min Doktor
Norra Vallgatan 64 B
211 22 Malmö

010-16 00 406https://www.mindoktor.se/

Min Doktor grundades av läkare 2013 och erbjuder digitala vårdmöten, vårdcentraler samt ett tjugotal vård- och vaccinationsmottagningar i landet. Min Doktor ägs bland annat av Apotek Hjärtat, EQT Ventures och Swedbank Robur Ny Teknik. Huvudkontoret ligger i Malmö. 

Följ Min Doktor

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Min Doktor

Min Doktor inför teledermatoskopi för bedömning av födelsemärken27.3.2021 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Från och med nu och i en månad framöver kommer tre av Min Doktors 22 vård- & vaccinationsmottagningar att bedöma födelsemärken genom ett mobiluppkopplat dermatoskop. Syftet är att kunna upptäcka malignt melanom i ett tidigt skede. Tjänsten erbjuds i ett projektsamarbete med företaget Gnosco och metoden är enligt studier lika säker som en fysisk bedömning av födelsemärken*. Först ut är Min Doktors vård- & vaccinationsmottagningar i Borås, Linköping och på Hälla i Västerås och om projektet faller väl ut är Min Doktors plan att utvidga tjänsten till samtliga mottagningar. – Genom en tidig upptäckt förbättras prognosen för behandling av malignt melanom säger Loreto Ferrada, specialist inom hudsjukdomar och medicinskt ledningsansvarig läkare på Min Doktor. Genom att använda teledermatoskopi kan vi få ännu högre kvalitet och patientsäkerhet jämfört med idag. Ungefär 4 000 nya fall av hudcancertypen invasivt malignt melanom upptäcks varje år. Patienter som söker vård för hudförändringar kan s

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum