CUPRA Sverige

Nu avtäcks CUPRA Leon – både i gatuversion och racingutförande

Dela

Vid invigningen av CUPRA Garage

  • Den 20 februari är det världspremiär för nya CUPRA Leon
  • Nya CUPRA Leon presenteras både som halvkombi och som Sportstourer, mixen av de båda versionernas snygga och kraftfulla design kommer att bredda varumärkets attraktionskraft
  • För första gången kommer CUPRA Leon också erbjudas som högpresterande plug-in hybrid
  • Förutom gatuversionen kommer CUPRA också att premiärvisa racingmodellerna CUPRA Leon Competición och CUPRA e-Racer

Martorell, Spanien, 11 februari 2020 – Nu är nya CUPRA Leon snart här.
Den 20 februari kommer CUPRA att fira invigningen av sitt CUPRA Garage med att låta täckelset falla för nya CUPRA Leon, både för vanliga vägar och i racingversion.

Nya CUPRA Leon blir den första Leon som bär märket CUPRA och kommer att vara den mest uppseendeväckande modell som hittills lämnat produktionslinan. Den sätter dessutom nya standards inom en lång rad andra områden – från dess design som får den att sticka ut från sina konkurrenter, till sitt utbud av kraftfulla drivlinor. Nya CUPRA har utvecklats för att höja ribban och bli den nya normen i segmentet.

”Leon CUPRA är en verklig storsäljare – den senaste generationen har sålts i närmare 44.000 exemplar.”, berättar Wayne Griffiths, CEO på CUPRA. ”Med nya CUPRA Leon, kommer vi att stärka varumärket CUPRA, genom att ge denna betydelsefulla modell en ny identitet. Nya CUPRA Leon är the KING OF LEONS.”

Håll ögonen öppna den 20 februari, då avtäcks den nya CUPRA Leon familjen vid invigningen av CUPRA Garage.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

CUPRA är ett unikt bilmärke för unika människor, speciellt avsett att fängsla alla bilälskare och med råge uppfylla deras förväntningar på en unik, elegant högprestandabil. Förutom lanseringen av nya modeller, kommer CUPRA fortsätta att hålla racingandan på topp genom att delta i standardvagnserien TCR. CUPRA-världen sjuder av liv, och ca 280 specialiserade återförsäljare runt om i världen står redo att förverkliga drömmarna för en ny grupp bilälskare.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

CUPRA/SEAT Sverige och PWR Racing i förlängt samarbete21.1.2020 09:37:04 CETPressmeddelande

Södertälje 21 januari 2020. - PWR Racing har sedan 2016 representerat SEAT och sedermera CUPRA på de skandinaviska racingbanorna. Teamet grundades 2012 och har alltid tävlat mot den yppersta eliten i STCC, sedan samarbetet med SEAT, CUPRA och de svenska återförsäljarna inleddes har PWR Racing - SEAT Dealer Team tagit totalt fyra mästerskapstitlar och gjort fler än 50 event med SEAT-handlare runt om i landet. Nu fördjupar aktörerna partnerskapet och förlänger samarbetsavtalet kring tävlan i STCC ytterligare tre år. - Vi på SEAT och CUPRA är ytterst glada över att kunna fortsätta våran resa ihop med PWR Racing. Satsningen sedan 2016 har starkt bidragit till den starka utvecklingen vi ser för SEAT och CUPRA i Sverige. Vi har ökat volymerna med över 100% under denna period. Nu startar vi nästa del av vår resa, mot en ny era med elektrifiering av bilbranschen och även motorsporten, där CUPRA och SEAT Dealer Team kommer att vara ledande, säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA och SEAT Sv

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum