Stockholms stad

Nu blickar vi framåt!

Dela

Under två dagar, samlade kring en stor fotbollsturnering, ska ungdomar i Skärholmen få möta lokala förebilder och skapa relationer till jobbtorget, polis och brandförsvaret

- Vårt syfte är att poliser, brandmän och ungdomar får en bra relation. Att båda parterna ändrar på attityderna och lär känna varandra för det är sjukt viktigt för tryggheten i området, för ALLA. Fotbollsturneringen är bara ett event av flera satsningar av UNGSK för att sprida kärlek i området mellan tjänstemän och boenden berättar Doa Alzubiyedi, styrelsemedlem i Skärholmens ungdomsråd ( UNGSK).

 

Blicka framåt – en fotbollsturnering med föreläsningar och uppträdanden

Den 26 och 27 november anordnas en stor fotbollsturnering i Skärholmshallen av styrelsemedlemmar samt projektledare för UNGSK (Skärholmens ungdomsråd), Jobbtorgs ungdomskonsulenter, lokalpolisen i Skärholmen, Stockholms brandförsvar, projektledare för Mitt127 samt funktionärer från IFK Stockholm.

De aktiviteter som planeras är:

  • gruppspel lördagen 26/11 kl. 12.00–15.00 i Skärholmshallen Framträdanden kl. 15.00-18.00, sen fortsätter gruppspel 
    kl. 18.00-19.00
  • slutspel söndagen den 27/11 kl. 12.00–17.00 i Bredängshallen.

Aktiviteterna:

Under lördagen kommer, förutom fotbollturneringen samt uppvisningsmatchen, även Mikael Lundh, Milad Mohammadi samt föreningen ”Lägg ned ditt vapen” att föreläsa. 
En poet från Spoken Word vid namn Sara Nazari kommer att dela med sig av en av sina kändaste dikter och sist men inte minst kommer stora artister som Dani M, Gee Dixon, Pato Pooh och Keya att uppträda.

 

Priser

Såklart ska det lag som vinner turneringen få ett pris!
1:a plats dam och herr 10.000kr/lag (presentkort från Paygo)
2:a plats dam och herr 5.000kr/lag (presentkort från SKHLMEN C)

Bakgrund

I områden där det finns särskilt stora samhällsutmaningar handlar det ofta om problemlösning där fokus naturligt hamnar på problemen. Men den här fotbollsturneringen ska handla om att blicka framåt, knyta band och relationer och förhoppningsvis lära sig något nytt.

 

Initiativtagare, samarbeten och sponsorer

Fotbollsturnén är ett initiativ av UNGSK (Skärholmens ungdomsråd) och Jobbtorgs ungdomskonsulenter i samarbete med lokalpolisen i Skärholmen, Bexofsthlm, Mitt127, IFK Stockholm, Fryshuset, Stockholms brandförsvar, Idrottsförvaltningen och Skärholmens nämndpolitiker och stadsdelsförvaltning.

Ungdomskonsulenterna från Skärholmens jobbtorg hoppas kunna möta flera unga vuxna och tipsa om hur de kan komma ut på arbetsmarknaden.

- Syftet med vår närvaro är att upplysa unga vuxna om de möjligheter som finns inom jobbtorget. Vi tycker detta är ett fantastiskt forum för att göra det då man samlar alla goda krafter i området om förenar krafterna via fotboll. Mötet mellan civilsamhället och myndigheter har aldrig varit mer spännande! Samiel Mengstab, JobbtorgSskärholmen.

Lokalpolisen i Skärholmen och Stockholms brandförsvar kommer att vara på plats för att berätta om sitt arbete och sig själva. Salih Göker , Brandinstruktör på Storstockholms brandförsvar (Brännkyrka brandstation), förklarar varför de ville vara med på turnén.

- Vi är gärna med och deltar då en stor del av vårt arbete går ut på att skapa relationer med ungdomar. Det skall bli kul att spela fotboll med duktiga ungdomar och på så sätt utveckla vårt samarbete och förståelse för varandra.

- Om vi dessutom kan sprida lite kunskaper om vårt förebyggande brandskyddsarbete så blir det en positiv bonuseffekt.

Samtidigt som turnén pågår kommer det att erbjudas en föreläsning av Michael Lundh: ”Bekämpa rasism och kriminalitet med kärlek”.

Michael delar med sig om sin resa från främlingsfientligt hat till hur han börja bemöta med kärlek och respekt.

- Som ung polis var jag ofta både okunnig och rädd vilket bidrog till ett både våldsamt och ibland främlingsfientligt bemötande. Jag lärde mig med tiden att bemöta ungdomarna med kärlek och respekt. Då blev mina tidigare ”fiender” vänner och även brottsförebyggare. Jag anser att beröring är ett av det främsta brottsförebyggande redskapet!

SKHLM Skärholmen centrum sponsrar.- SKHLM Skärholmen Centrum vill gärna vara med och bidra till detta fantastiska initiativ då det ligger helt i linje med hur vi som fastighetsägare vill ta ett socialt ansvar och bidra till att den plats vi befinner oss på utvecklas på ett positivt och långsiktigt hållbart sätt. Vi är glada och stolta över att få vara med och bidra! Hälsar Johanna Johansson, Marknadschef SKHLM

 

För mer information kontakta gärna:

Hani Parsi, Projektledare UNGSK Ungdomsrådet Skärholmens Stadsdelsförvaltning
Telefon: 0768-253262, e-post: hani.parsi@stockholm.se

Nyckelord

Dokument

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Hantverkargatan 3
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Årets Bragdpris till stockholmarna för insatserna i samband med terrorattacken 7 april27.10.2017 09:35Pressmeddelande

Priset för Årets Bragd gick till Alla stockholmare för de gemensamma insatserna i samband med terrorattacken den 7 april 2017. Det stod klart när Säkerhetsbranschens egen gala Security Awards gick av stapeln torsdag den 26 oktober. Finansborgarrådet Karin Wanngård (S) var på plats för att ta emot priset tillsammans med oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr (M).

Stockholms läns musik- och kulturskolor blickar framåt24.10.2017 12:05Pressmeddelande

Kulturskolan är vår viktigaste verksamhet för barns och ungdomars möjlighet att själva skapa kultur. Därför möts nu drygt 700 medarbetare från Stockholms läns musik- och kulturskolor för att utbyta erfarenheter, blicka mot framtiden och diskutera möjligheter och utmaningar. Konferensen går i linje med regeringens satsningar på kulturskolan och öppnas av Sveriges kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Urval ur dagens program: Sverker Härd, direktör vid Myndigheten för kulturanalys, presenterar kulturen i siffror. Tobias Karlsson känd, från TV4:s ”Let’s Dance”, berättar om hur han som 8-åring började dansa och sedan under många år levde med både mobbing och en dansvärld fylld av beröm och ryggklapp. Torbjörn Neiman, utvecklingschef vid SLL:s kulturförvaltning, berättar om projektet ”Regionalt utvecklad kulturskola”, som drivs av Stockholms läns kommuner tillsammans med bland andra Stockholms läns landstings kulturförvaltning. Carina Hauge-Rouass, prefekt för Institutionen

Grattis till Årets lärare och Årets lärarteam inom vuxenutbildning!20.10.2017 16:55Pressmeddelande

Den 19 oktober utsågs vinnarna av priserna Årets lärare och Årets arbetsteam i Stockholm 2017 i kategorin vuxenutbildning. – Lärarna är skolans ryggrad och vi vill gärna ta den här chansen att tacka alla som jobbar med vuxenutbildningen i Stockholm för deras fenomenala arbete, säger Bengt Jönsson som är chef för Vuxenutbildning Stockholm. Prisets syfte är att lyfta fram lärare och lärarlag inom vuxenutbildningen som utmärker sig för särskilt goda insatser i undervisningssituationen. Prissumman är 10.000 kronor till den vinnande läraren och 50.000 till arbetsteamen. Prispengarna ska användas till kompetensutveckling. – Vinnarna är lärare som gör det lilla extra, som är goda pedagoger och ledare samtidigt som de involverar och väcker intresset hos sina elever. Vi fick fina nomineringar i år och vi har gratulerat alla som var nominerade genom att uppvakta dem på deras arbetsplatser med diplom och tårta, berättar Bengt Jönsson. Motiveringen för Årets lärare 2017, Li Zheng, från OLU Omsorgs

Besök vuxmässan på Kulturhuset Stadsteatern 19 och 20 oktober17.10.2017 15:08Pressmeddelande

Stockholms stads årliga vuxenutbildningsmässa är öppen för alla. Här kan stockholmarna ta del av alla stadens utbildningar som erbjuds genom komvux, yrkeshögskolan, sfi, och särvux. På plats kan besökarna få information om, råd kring och jämföra ett stort antal både teoretiska och yrkesinriktade vuxenutbildningar, inte minst inom bristyrken, där chansen att få jobb är mycket stor. Stort utbud av utbildningar i Stockholm Vuxenutbildningscentrum finns med på plats för att hjälpa besökarna hitta rätt i utbudet. Mässan vänder sig till den som vill studera och bli en av 45 000 personer som går en vuxenutbildning i år. Mässan äger rum varje höst sedan många år tillbaka. –Vuxenutbildningen är högaktuell, aldrig tidigare har vi haft så många som studerar hos oss. Arbetsmarknaden rör sig snabbt och stockholmarna har goda möjligheter att utbilda sig eller uppdatera sina kunskaper när det behövs så att arbetsgivare kan hitta den kompetens de behöver, säger Bengt Jönsson, chef för Vuxenutbildning

Joanna Rubin Dranger – 2018 års juryordförande för Stockholms stads kulturpriser12.10.2017 17:35Pressmeddelande

Stockholms stad delar varje år ut sju priser till kulturutövare eller möjliggörare som har stor betydelse för staden och dess kulturliv. Till ny ordförande för 2018 års jury för Stockholms stads kulturpriser föreslås Joanna Rubin Dranger som är illustratör, författare, serietecknare och professor vid Konstfack. Stockholms kulturnämnd har i uppdrag av kommunstyrelsen att lämna förslag till kandidater för Stockholms stads kulturpriser. Förslaget tas fram av en externt engagerad jury utifrån de nomineringar som stockholmarna skickar in. Vid kommande kulturnämnd den 17 oktober beslutas valet av juryns ordförande.  Kulturnämndens ordförande Roger Mogert är nöjd med förslaget.  – Stadens kulturpriser har en imponerande historia av att uppmärksamma och premiera människor som betytt mycket för staden och dess kulturliv. Joanna Rubin Dranger är en mycket bra ordförande att föra vidare prisets stolta historia, säger kulturborgarråd Roger Mogert.  Stockholms stads kulturpriser delas ut vid en pri

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum