Stockholms stad

Nu blickar vi framåt!

Dela

Under två dagar, samlade kring en stor fotbollsturnering, ska ungdomar i Skärholmen få möta lokala förebilder och skapa relationer till jobbtorget, polis och brandförsvaret

- Vårt syfte är att poliser, brandmän och ungdomar får en bra relation. Att båda parterna ändrar på attityderna och lär känna varandra för det är sjukt viktigt för tryggheten i området, för ALLA. Fotbollsturneringen är bara ett event av flera satsningar av UNGSK för att sprida kärlek i området mellan tjänstemän och boenden berättar Doa Alzubiyedi, styrelsemedlem i Skärholmens ungdomsråd ( UNGSK).

 

Blicka framåt – en fotbollsturnering med föreläsningar och uppträdanden

Den 26 och 27 november anordnas en stor fotbollsturnering i Skärholmshallen av styrelsemedlemmar samt projektledare för UNGSK (Skärholmens ungdomsråd), Jobbtorgs ungdomskonsulenter, lokalpolisen i Skärholmen, Stockholms brandförsvar, projektledare för Mitt127 samt funktionärer från IFK Stockholm.

De aktiviteter som planeras är:

  • gruppspel lördagen 26/11 kl. 12.00–15.00 i Skärholmshallen Framträdanden kl. 15.00-18.00, sen fortsätter gruppspel 
    kl. 18.00-19.00
  • slutspel söndagen den 27/11 kl. 12.00–17.00 i Bredängshallen.

Aktiviteterna:

Under lördagen kommer, förutom fotbollturneringen samt uppvisningsmatchen, även Mikael Lundh, Milad Mohammadi samt föreningen ”Lägg ned ditt vapen” att föreläsa. 
En poet från Spoken Word vid namn Sara Nazari kommer att dela med sig av en av sina kändaste dikter och sist men inte minst kommer stora artister som Dani M, Gee Dixon, Pato Pooh och Keya att uppträda.

 

Priser

Såklart ska det lag som vinner turneringen få ett pris!
1:a plats dam och herr 10.000kr/lag (presentkort från Paygo)
2:a plats dam och herr 5.000kr/lag (presentkort från SKHLMEN C)

Bakgrund

I områden där det finns särskilt stora samhällsutmaningar handlar det ofta om problemlösning där fokus naturligt hamnar på problemen. Men den här fotbollsturneringen ska handla om att blicka framåt, knyta band och relationer och förhoppningsvis lära sig något nytt.

 

Initiativtagare, samarbeten och sponsorer

Fotbollsturnén är ett initiativ av UNGSK (Skärholmens ungdomsråd) och Jobbtorgs ungdomskonsulenter i samarbete med lokalpolisen i Skärholmen, Bexofsthlm, Mitt127, IFK Stockholm, Fryshuset, Stockholms brandförsvar, Idrottsförvaltningen och Skärholmens nämndpolitiker och stadsdelsförvaltning.

Ungdomskonsulenterna från Skärholmens jobbtorg hoppas kunna möta flera unga vuxna och tipsa om hur de kan komma ut på arbetsmarknaden.

- Syftet med vår närvaro är att upplysa unga vuxna om de möjligheter som finns inom jobbtorget. Vi tycker detta är ett fantastiskt forum för att göra det då man samlar alla goda krafter i området om förenar krafterna via fotboll. Mötet mellan civilsamhället och myndigheter har aldrig varit mer spännande! Samiel Mengstab, JobbtorgSskärholmen.

Lokalpolisen i Skärholmen och Stockholms brandförsvar kommer att vara på plats för att berätta om sitt arbete och sig själva. Salih Göker , Brandinstruktör på Storstockholms brandförsvar (Brännkyrka brandstation), förklarar varför de ville vara med på turnén.

- Vi är gärna med och deltar då en stor del av vårt arbete går ut på att skapa relationer med ungdomar. Det skall bli kul att spela fotboll med duktiga ungdomar och på så sätt utveckla vårt samarbete och förståelse för varandra.

- Om vi dessutom kan sprida lite kunskaper om vårt förebyggande brandskyddsarbete så blir det en positiv bonuseffekt.

Samtidigt som turnén pågår kommer det att erbjudas en föreläsning av Michael Lundh: ”Bekämpa rasism och kriminalitet med kärlek”.

Michael delar med sig om sin resa från främlingsfientligt hat till hur han börja bemöta med kärlek och respekt.

- Som ung polis var jag ofta både okunnig och rädd vilket bidrog till ett både våldsamt och ibland främlingsfientligt bemötande. Jag lärde mig med tiden att bemöta ungdomarna med kärlek och respekt. Då blev mina tidigare ”fiender” vänner och även brottsförebyggare. Jag anser att beröring är ett av det främsta brottsförebyggande redskapet!

SKHLM Skärholmen centrum sponsrar.- SKHLM Skärholmen Centrum vill gärna vara med och bidra till detta fantastiska initiativ då det ligger helt i linje med hur vi som fastighetsägare vill ta ett socialt ansvar och bidra till att den plats vi befinner oss på utvecklas på ett positivt och långsiktigt hållbart sätt. Vi är glada och stolta över att få vara med och bidra! Hälsar Johanna Johansson, Marknadschef SKHLM

 

För mer information kontakta gärna:

Hani Parsi, Projektledare UNGSK Ungdomsrådet Skärholmens Stadsdelsförvaltning
Telefon: 0768-253262, e-post: hani.parsi@stockholm.se

Nyckelord

Dokument

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Översikt av Stockholmsenkätens resultat för Skärholmens stadsdelsförvaltning 201817.10.2018 13:48Pressmeddelande

När det gäller ANDT-frågor ser vi ett fortsatt positivt resultat när det gäller alkoholkonsumtion, tobak och narkotika. Inga stora variationer har skett över tid. Vad det gäller brott har Skärholmens stadsdelsförvaltning flera utmaningar samtidigt som tryggheten bland flickor ökat. Vi ser också ett ökat deltagande av både flickor och pojkar på fritidsgårdar/mötesplatser: för år 9 ligger Skärholmen högst i staden när det kommer till flickors deltagande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum