Huddinge kommun - politik

Nu blir det bibliotek i Fleminghallen

Dela

Huddinge kommun och fastighetsägaren har träffat en överenskommelse om Fleminghallens fortsatta utveckling.

- Det känns bra att vi nu kan gå vidare och utveckla Fleminghallen till en mötesplats för kultur och idrott, säger Bo Källström (L), kommunalråd med ansvar för kultur- och fritidsfrågor.

Överenskommelsen innebär att alla ytor i Fleminghallen nu kommer att komma till användning. Vid sidan av idrottsverksamhet tillkommer café och biblioteksverksamhet.

- Med ett nytt modernt bibliotek och ett nytt café blir Fleminghallen en naturlig mötesplats i Flemingsberg. Här kan idrottande ungdomar läsa läxor innan träning och föräldrar kan strosa i biblioteket medan de väntar på att barnen tränat färdigt, avslutar Bo Källström (L).

I kväll tas det formella beslutet vid kultur- och fritidsnämndens sammanträde.

Nyckelord

Kontakter

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Koalitionen i Huddinge satsar 1,5 miljoner kronor på att motverka ofrivillig ensamhet7.6.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den ofrivilliga ensamheten bland äldre är ett allt större problem i Sverige. Därför kommer den styrande koalitionen i Huddinge att föreslå kommunfullmäktige en extra satsning på 1,5 miljoner kronor för att utveckla kommunens förebyggande och uppsökande arbete genom att i samarbete med civilsamhället genomföra aktiviteter i syfte att bryta ensamheten bland äldre. 750 tkr tilldelas vård- och omsorgsnämnden och 750 tkr tilldelas kultur- och fritidsnämnden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum