Trafikverket

Nu börjar arbetet med att åtgärda Kalixbron

Dela

Under söndagen startar Trafikverket arbetet med att återställa brostödet till E4-bron över Kalix älv. Älvbotten ska förstärkas med betong för återskapa de tidigare förutsättningarna. Prognosen är nu att senast den 14 februari kl 12:00 ska trafikanter och fotgängare åter kunna passera över bron på ett tryggt och säkert sätt.

- Att bygga under vatten är alltid mer komplicerat än att bygga på land, och därför kommer arbetet ta längre tid än vi först beräknade, men vår entreprenör jobbar nu dygnet runt, säger Jesper Klefsjö, chef för investeringsprojekt på Trafikverket Region Nord.

Under fredagen och lördagen har Trafikverket, tillsammans med entreprenören, analyserat resultatet från dykinspektioner av älvbotten. Ett flertal mätningar har gjorts av det påverkade brostödet för att komma fram till val av åtgärd. Även övriga brostöd har noga kontrollerats, och där har Trafikverket inte sett någon påverkan.

Under arbetet fortsätter trafiken att ledas om fråntrafikplats Åkroken via väg 721 över Gammelgården samt väg 720 genom Näsbyn. På hela omledningsstäckan råder omkörningsförbud och i byn Gammelgården fortsätter Trafikverket att använda trafiklotsar för att höja säkerheten.

- Vi har full förståelse för att detta påverkar många och vi gör så mycket vi bara kan för att trafiken ska flyta på samtidigt som det ska vara säkert för både bilister och oskyddade trafikanter. Det krävs dock att alla tar sitt ansvar och visar hänsyn och kör försiktigt, säger Klefsjö.

Kontakter

Kontakt: Jesper Klefsjö, 010-123 44 20, chef för investeringsprojekt på Trafikverket Region Nord
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum