Länstrafiken Örebro

Nu börjar fler nya bussar att trafikera Örebro län

Dela

Idag börjar de nya blå och vita bussarna att rulla i Örebros stadstrafik och i stora delar i Örebro län. Då byts samtliga av Örebros stadsbussar ut, samt ytterligare regionbussar. Totalt är det 120 nya bussar som rullar ut i trafiken. Luftkonditionering, USB-uttag för laddning av mobiler och fler platser är några av nyheterna som Länstrafikens resenärer kan vänta sig när dem kliver ombord.

Ny regionbuss på landsväg
Ny regionbuss på landsväg

Hälften av länets bussar byts ut i år till följd av att avtalen som Region Örebro län har haft med trafikföretagen Nobina och Keolis nu har löpt ut. De resterande blåa bussarna kommer att finnas kvar till år 2023, då de lackeras om eller byts ut i samband med att trafikavtalen går ut.

De nya bussarna kommer att bli ett lyft för kollektivtrafiken. Det känns verkligen kul att få erbjuda detta till våra befintliga och tillkommande resenärer, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef för Länstrafiken

Ökad komfort för resenärerna

På vissa av bussarna i stadstrafiken kommer det finnas en extra dörr för att underlätta avstigning. För de yngsta som reser med regionbussar kommer det att finnas två inbyggda barnstolar med 5-punktsbälten ombord. Barnstolen känns lätt igen, då den har rött tyg medan övriga säten har blått.

- Det har varit viktigt för oss vid inköpen av nya bussar att ta till vara på våra resenärers tidigare önskemål om förbättringar. Vi vill kunna erbjuda en bekväm och trygg resa, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef för Länstrafiken.

Bakgrund till bussbytet

De nya bussarna kommer att köras av Svealandstrafiken. Svealandstrafiken är ett bolag som ägs av Region Örebro län tillsammans med Region Västmanland. De två länen kommer att ha samma utseende på bussarna och ha en gemensam bussflotta. Med detta upplägg blir en av fördelarna en ekonomisk besparing genom att kunna använda sig av samma reservbussar. De nya bussarna kommer att vara blå och vita där det blåa mönstret skapar en våg på sidan av bussarna.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ny regionbuss på landsväg
Ny regionbuss på landsväg
Ladda ned bild
Resenär kliver på bussen med barnvagn
Resenär kliver på bussen med barnvagn
Ladda ned bild

Länkar

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Sommartidtabellen för stadsbussarna i Örebro börjar gälla från 14 april3.4.2020 08:00:00 CESTPressmeddelande

Länstrafiken tidigarelägger sommartidtabellen för stadsbussarna i Örebro. Den nya tidtabellen börjar gälla 14 april. Tidigareläggningen från juni till april sker med anledning av att Länstrafiken vill skapa en bättre beredskap för störningar i trafiken, utifrån ett högt antal sjukskrivningar bland bussförarna. Sommartidtabellen för 2020 medför inga större förändringar i linjesträckningar eller hållplatser, men antalet avgångar reduceras.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum