Sveriges Allmännytta

Nu börjar jakten på Årets bästa renovering

Dela

För att sprida kunskap om framgångsrika renoveringsprojekt och hitta goda exempel ordnar Sveriges Allmännytta för sjätte året i rad tävlingen Årets bästa renoveringsprojekt. Nytt för årets tävlingsomgång är ökad fokus på hållbarhet i renoveringar.

– I ett framgångsrikt renoveringsprojekt är alla vinnare, både bostadsbolagen, kommunen, klimatet och de boende, säger Sofia Heintz, expert på fastighetsutveckling och nyproduktion hos Sveriges Allmännytta.

Vilka får vara med och tävla?

– Alla byggherrar som äger och förvaltar hyresbostäder som har slutfört ett renoveringsprojekt under 2018 eller 2019 är välkomna att vara med.

– I år lyfter vi bevarandeperspektivet lite extra, hur man tar vara på kvaliteter i hus från olika tidsepoker, säger Sofia Heintz.

Tävlingen är öppen för alla hyreshusägare, även utanför allmännyttan

– Vi ser att det är viktigt att driva utveckling i hela branschen. Ju fler vi är som kan tillföra och dela kunskap desto bättre, säger Sofia Heintz.

Mer om tävlingen Årets bästa renovering

Tävlingsbidraget ska vara slutfört under 2018 eller 2019. Man kan både anmäla ett eget projekt eller nominera någon annans.

Nomineringar ska skickas in senast den 20 mars och tävlingsbidrag senast den 6 april.

Priset delas ut under festliga former vid Sveriges Allmännyttas Fastighetsdagar i Sundsvall den 27–28 maj. Där kommer också de tre toppnominerade bidragen att presenteras.

Här är juryn

Martin Erlandsson, forskare och expert på miljöanpassat byggande vid IVL Svenska Miljöinstitutet
Anna Granath Hansson, bostadsforskare vid KTH
Anna Heide, affärsutvecklingschef på Trianon
Åsa Kallstenius, chefsarkitekt på Kod Arkitekter
Pia Lundgren, projektområdeschef på SISAB, Skolfastigheter i Stockholm
Kristina Mjörnell, affärs- och innovationsområdeschef för Hållbara städer och samhällen på RISE samt adjungerad professor i byggnadsfysik
Magnus Schön, landskapsarkitekt och hållbarhetsansvarig på Kod Arkitekter

Hur gör man för att nominera och tävla? Vad måste skickas in? Läs mer om tävlingen här.

Nyckelord

Kontakter

Sofia Heintz
Expert Fastighetsutveckling & Nyproduktion

sofia.heintz@sverigesallmannytta.se
08-406 55 21

Bilder

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Drottninggatan 29, Box 474
101 29 Stockholm

08-406 55 00https://www.sverigesallmannytta.se/

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisation för över 300 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag. Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling: ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

Tusentals nya sommarjobb i Allmännyttan under krisen24.6.2020 11:56:18 CESTPressmeddelande

Arbetsförmedlingen meddelar att antalet anmälda sommarjobb till platsbanken nära halverats under 2020 jämfört med 2019. Coronakrisen har gjort att många branscher och delar av välfärdssektorn inte har möjlighet att erbjuda lika många sommarjobb i år. Men hos de allmännyttiga bostadsbolagen är läget annorlunda. Runt om i landet satsar många bostadsbolag på att öka mängden sommaruppdrag ordentligt, med tusentals fler sommarjobb som erbjuds ungdomar.

Blekingeföretag vinner storuppdrag för bostadsbyggande1.6.2020 10:27:24 CESTPressmeddelande

Blekingeföretaget JSB Construction är en av tre vinnare i Sveriges Allmännyttas upphandling av ett nytt ramavtal för nästa generations Kombohus. Det populära typhuskonceptet för hyreslägenheter har de senaste åren gett tiotusen nya lägenheter runtom i Sverige, till 25 procent lägre kostnader, och JSB har varit med ända från början. Den nya generationen Kombohus bedöms kunna ge 25000 nya bostäder och pressa priserna i byggbranschen.

Bostadsbyggandet uppåt - tack vare förenklat byggkoncept15.5.2020 08:11:22 CESTPressmeddelande

Kombohusen, Sveriges Allmännyttas typhuskoncept med 25 procent lägre byggkostnader, har pressat tillbaka skenande byggpriser och resulterat i tusentals nya bostäder med lägre hyror för hyresgästerna. Var femte bostadsbolag i Sverige hade inte hade byggt på 20 år innan de byggde sitt första Kombohus. Det framgår av en ny rapport som granskat tio år med Kombohusen, genomförd av konsultföretaget Tyréns på uppdrag av Sveriges Allmännytta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum