Trafikverket

Nu börjar Norrbotniabanan byggas

Dela

Nu startar byggnationerna av den första sträckan av Norrbotniabanan (Umeå-Skellefteå) på allvar. Med anledning av det kommer Trafikverket att stänga av vissa vägar på I20-området.

- Vi gör det för att kunna jobba effektivt och säkert. Ett projekt som detta kräver många tunga transporter, och just säkerheten för oss som jobbar och de som vistas i området kommer alltid att vara det viktigaste, säger Jan Lundberg, projektledare på Trafikverket.

Från och med onsdag den 22 september kommer ett antal vägar på I20-området i Umeå att stängas av för att fungera som byggvägar. Vissa sträckor kommer att tas bort helt och helt nya byggvägar kommer att anläggas i området (se bifogad karta). Dessa avstängningar och tillfälliga vägar kommer att användas under hela byggtiden.

-  Vi är medvetna om att bygget stökar till det för de som brukar vistas i området. Schakterna kommer att pågå med stora maskiner i 12-timmarsskift och 7 dagar i veckan. Det är en absolut nödvändighet för att vi ska kunna jobba med den nya kustjärnvägen på ett säkert sätt för alla parter, säger Jan Lundberg.

Kontakter

Jan Lundberg, projektledare, Trafikverket, 010-123 46 86
Monica Almgren, kommunikatör, Trafikverket, 010-123 32 16
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Dokument

Länkar

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum