Stockholms stad

Nu börjar renoveringen av obelisken på Sergels Torg

Dela
Glasobelisken på Sergels Torg

Ett av Stockholms mest kända landmärken, glasobelisken på Sergels Torg, totalrenoveras med början i oktober. På torsdag den 13 oktober, klockan 11.00 monteras de första av totalt 60 000 glasprismor ned.

Efter drygt 50 år på Sergels Torg är det nu dags för den 37,5 meter höga obelisken i glas att genomgå en genomgripande renovering. 60 000 glasprismor tvättas rena från smuts och kalkavlagringar samtidigt som skulpturens stålskelett rengörs och ytbehandlas. I samband med renoveringen installeras en ny modern belysning.

Renoveringen beräknas ta ett år och under den tiden kommer skulpturen att vara släckt och täckt av ett hölje. Projektet genomförs i anslutning till upprustningen med byte av tätskikt som sedan några år görs i området kring Sergels Torg.

Vad: Trafikborgarråd Daniel Helldén monterar ned första kassetten med glasprismor som startskott för renoveringen av obelisken

Var: Fontänen vid Sergels Torg

Datum: 13 oktober, kl. 11.00 – 12.00

Sakkunniga på plats:

Anders Hellström, projektledare renovering av obelisken, trafikkontoret, tel.08-50826089

Håkan Söderlund, projektledare för tätskiktsprojektet, trafikkontoret, tel. 08-50826016

Vigen Zohrabian, projektchef, Alucrom AB, tel: 010-470 73 15

För ytterligare information kontakta: Kristi Rasmussen Eklund, kommunikatör, trafikkontoret, tel. 076-122 63 06

Nyckelord

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

YH-utbildning på Frans Schartaus Handelsinstitut når topp tio i kvalifikationsnivå, motsvarar kandidatexamen20.4.2018 10:28Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstituts YH-utbildning inom Hotel Management har i samband med den senaste beviljandeomgången från Myndigheten för Yrkeshögskolan fått en placering i kvalifikationsramverket på nivå SeQF6*. Det innebär att de studerande som läser Hotel Management får en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen, som i det nya ramverket är placerad på samma nivå som en kandidatexamen. Det gör de studerande mycket attraktiva på arbetsmarknaden och blir en trygg väg mot jobb.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum