Stockholms stad

Nu börjar tävlingen ”Årets Stockholmsbyggnad 2017”

Dela

Årets Stockholmsbyggnad är ett pris där stockholmarna röstar fram sin favorit bland nya hus, byggnader och parker. Nu är det dags att nominera tävlingsbidrag.

Med tävlingen, som genomförs för åttonde året i rad, vill Stockholms stad skapa engagemang för det moderna Stockholm – och uppmuntra till diskussion om hur vi vill att vår huvudstad ska se ut.

– Stockholm växer och vi behöver många nya bostäder, men även skolor, idrottsplatser, parker, infrastruktur och mycket annat för att skapa en hållbar stad där människor trivs. För att klara detta vill vi involvera stockholmarna, diskutera och kommunicera stadsbyggnadsfrågor. Tävlingen är en del i det arbetet, säger stadsbyggnadsdirektör Anette Scheibe Lorentzi.

Tävlingen startar nu, med en nomineringsperiod där alla kan lämna förslag via mejl och brev. Det viktigaste är att det är en byggnad i Stockholms kommun som är färdigställd under 2016. Det kan också vara park, en större renovering eller ombyggnation av ett hus som är av så stor betydelse att det känns som ett nytt hus.

Nominera genom att ange byggnadens adress och namn, om det finns.

Via e-post: aretsstockholmsbyggnad@stockholm.se

Via brev: Stadsbyggnadskontoret, Årets Stockholmsbyggnad, Box 8314, 104 20 Stockholm

Nomineringsperioden slutar 1 mars. Därefter väljer tävlingsjuryn ut tio byggnader som går vidare till final. Juryn utgår från byggnadens estetik, hållbarhet, funktion, innovation och betydelse för Stockholm. Stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert är ordförande för juryn.

Sedan börjar omröstningen. Alla kan rösta via brev, mejl eller sms. Principen är en röst per person, mobilnummer och mejladress. Vinnaren, Årets Stockholmsbyggnad 2017, kommer att presenteras vid en ceremoni i Stockholmsrummet den 1 juni 2017.

Tävlingen genomförs för åttonde året i rad. Årets Stockholmsbyggnad 2016 blev Nya Arkitekturskolan vid Kungliga Tekniska högskolan, ritad av Tham & Videgård Arkitekter och med Akademiska Hus som byggherre.

Mer information om tävlingen: stockholm.se/aretsstockholmsbyggnad

Nyckelord

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Översikt av Stockholmsenkätens resultat för Skärholmens stadsdelsförvaltning 201817.10.2018 13:48Pressmeddelande

När det gäller ANDT-frågor ser vi ett fortsatt positivt resultat när det gäller alkoholkonsumtion, tobak och narkotika. Inga stora variationer har skett över tid. Vad det gäller brott har Skärholmens stadsdelsförvaltning flera utmaningar samtidigt som tryggheten bland flickor ökat. Vi ser också ett ökat deltagande av både flickor och pojkar på fritidsgårdar/mötesplatser: för år 9 ligger Skärholmen högst i staden när det kommer till flickors deltagande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum