Stockholms stad

Nu börjar tävlingen ”Årets Stockholmsbyggnad 2018”

Dela

Årets Stockholmsbyggnad är ett pris där stockholmarna röstar fram sin favorit bland nya hus, byggnader och parker. Nu är det dags att nominera tävlingsbidrag.

Med tävlingen, som genomförs för nionde året i rad, vill Stockholms stad skapa engagemang för det moderna Stockholm – och uppmuntra till diskussion om hur vi vill att vår huvudstad ska se ut.

– Stockholm fortsätter att växa och vi behöver många nya bostäder, skolor, idrottsplatser, parker och mycket annat för att skapa en levande och hållbar stad där människor trivs. Tävlingen är ett sätt att involvera stockholmarna i detta, säger stadsbyggnadsdirektör Anette Scheibe Lorentzi.

Tävlingen startar med en nomineringsperiod där alla kan lämna förslag via mejl och brev. Det viktigaste är att det är en byggnad i Stockholms kommun som är färdigställd under 2017. Det kan också vara park, en större renovering eller en ombyggnation av stor betydelse.

Nomineringsperioden slutar 1 mars. Därefter väljer tävlingsjuryn ut tio byggnader som går vidare till final. Juryn utgår från byggnadens arkitektur, hållbarhet, funktion, innovation och betydelse för Stockholm. Stadsbyggnadsborgarrådet Jan Valeskog är ordförande för juryn. Sedan börjar omröstningen. Alla kan rösta via webb, brev, mejl eller sms.

Vinnaren, Årets Stockholmsbyggnad 2018, presenteras vid en ceremoni i Stockholmsrummet den 7 juni. Årets Stockholmsbyggnad 2017 blev Modellvillan i Enskede, ritad av Arkitema Architects och med Titania som byggherre.

Mer information om tävlingen

Kontakter

StadsbyggnadskontoretHenrik Brånstad, pressansvarig

Stadsbyggnadskontoret planlägger bostads- och byggprojekt i Stockholm och ansvarar för översiktlig planering och detaljplanering, arbetar med strategisk planering för vatten, buller och klimatfrågor, beviljar bygglov, producerar kartor och hanterar fastighetsbildningsfrågor samt ger bidrag för bostadsanpassning till personer med funktionsnedsättning.

08-508 27 441, 076-122 74 41henrik.branstad@stockholm.se

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms stads Yrkeshögskola Frans Schartaus Handelsinstitut växer inom hotellnäring samt filmproduktion29.1.2019 14:03:05Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstitut bedriver eftergymnasiala yrkeshögskoleutbildningar sedan 1865 och fick idag förtroendet att fortsätta erbjuda utbildningarna Läkemedelstekniker samt Projektledning: Hållbara Möten & Event som båda var uppe för omsök. Schartau beviljades därtill även starttillstånd för två helt nya utbildningar, Shiftleader Hotell samt Produktionsledare för spelfilm och tv-drama.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum