Stockholms stad

Nu börjar tävlingen ”Årets Stockholmsbyggnad 2018”

Dela

Årets Stockholmsbyggnad är ett pris där stockholmarna röstar fram sin favorit bland nya hus, byggnader och parker. Nu är det dags att nominera tävlingsbidrag.

Med tävlingen, som genomförs för nionde året i rad, vill Stockholms stad skapa engagemang för det moderna Stockholm – och uppmuntra till diskussion om hur vi vill att vår huvudstad ska se ut.

– Stockholm fortsätter att växa och vi behöver många nya bostäder, skolor, idrottsplatser, parker och mycket annat för att skapa en levande och hållbar stad där människor trivs. Tävlingen är ett sätt att involvera stockholmarna i detta, säger stadsbyggnadsdirektör Anette Scheibe Lorentzi.

Tävlingen startar med en nomineringsperiod där alla kan lämna förslag via mejl och brev. Det viktigaste är att det är en byggnad i Stockholms kommun som är färdigställd under 2017. Det kan också vara park, en större renovering eller en ombyggnation av stor betydelse.

Nomineringsperioden slutar 1 mars. Därefter väljer tävlingsjuryn ut tio byggnader som går vidare till final. Juryn utgår från byggnadens arkitektur, hållbarhet, funktion, innovation och betydelse för Stockholm. Stadsbyggnadsborgarrådet Jan Valeskog är ordförande för juryn. Sedan börjar omröstningen. Alla kan rösta via webb, brev, mejl eller sms.

Vinnaren, Årets Stockholmsbyggnad 2018, presenteras vid en ceremoni i Stockholmsrummet den 7 juni. Årets Stockholmsbyggnad 2017 blev Modellvillan i Enskede, ritad av Arkitema Architects och med Titania som byggherre.

Mer information om tävlingen

Kontakter

StadsbyggnadskontoretHenrik Brånstad, pressansvarig

Stadsbyggnadskontoret planlägger bostads- och byggprojekt i Stockholm och ansvarar för översiktlig planering och detaljplanering, arbetar med strategisk planering för vatten, buller och klimatfrågor, beviljar bygglov, producerar kartor och hanterar fastighetsbildningsfrågor samt ger bidrag för bostadsanpassning till personer med funktionsnedsättning.

08-508 27 441, 076-122 74 41henrik.branstad@stockholm.se

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Hantverkargatan 3
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms stads yrkeshögskola Frans Schartaus Handelsinstitut växer för andra året i rad!29.1.2018 08:22Pressmeddelande

Skolan beviljades nya starttillstånd för nio yrkeshögskoleutbildningar inom ekonomi och försäljning, hälso- och sjukvård samt rese- och besöksnäringen och kan även stoltsera med starttillstånd för hela tre nya YH-utbildningar inom scenteknik, it och visuell kommunikation. Frans Schartaus Handelsinstitut firar 153 år som utbildningsanordnare och är en viktig komptensförsörjningspartner för såväl stadens olika förvaltningar och bolag samt den privata sektorn. Idag får hela 97% jobb efter examen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum