Studentlitteratur AB

Nu börjar tävlingen om Kurslitteraturpriset 2017 – Sveriges främsta utmärkelse till författare av ny kurslitteratur

Dela

För nionde året i rad delar Studentlitteratur ut Kurslitteraturpriset för att inspirera forskare och lärare att skapa nytänkande och pedagogisk kurslitteratur för universitet och högskola. Priset är också ett sätt att uppmärksamma och uppmuntra det värdefulla arbete som författare av kurslitteratur gör.

Kurslitteraturpriset instiftades 2009 och är Sveriges finaste utmärkelse till författare av ny kurslitteratur. Förstapriset om 150 000 kr delas ut till en bok som förväntas förnya lärandet för en stor målgrupp. Dessutom delas två hederspris om 50 000 kr vardera ut. De vinnande bidragen blir utgivna, och pristagarna garanteras gängse royalty.

Vem kan tävla?
Alla som har en bokidé för den svenska universitets- och högskolemarknaden kan tävla, oavsett ämne. Tävlingen är öppen för manuskript, längre gångna och helt färdiga verk, så länge de inte är kontrakterade på annat förlag. För redan utgivna titlar gäller att utgivningen ska ha skett under innevarande tävlingsår (2017) samt på Studentlitteratur.

Prisutdelning 14 september
Prisutdelningen sker på Berns salonger i Stockholm den 14 september i samband med en årlig mingelfest där Sveriges främsta läromedels- och kurslitteraturförfattare samlas. Under en gnistrande kväll bjuds det på bubbel, snittar, musik och festlig stämning i en av Stockholms mest anrika lokaler. Pristagarna bjuds även på en middag på en välrenommerad restaurang följd av hotellövernattning för att ytterligare firas för sina insatser.

Sista inlämningsdatum 31 mars
Tävlingen är öppen för bidrag till och med 31 mars. Vinnarna offentliggörs 16 juni. Läs mer om hur du tävlar och skickar in ditt bidrag på studentlitterstur.se/kurslitteraturpriset.

Tidigare vinnare
Sedan Kurslitteraturpriset instiftades har ett stort antal nytänkande verk belönats. År 2016 gick förstapriset till En berättelse om organisering av Maria Grafström, Anna Jonsson, Oline Stig och Lars Strannegård. I bokens nydanande pedagogiska upplägg står en skönlitterär berättelse om ett företags tillkomst och utveckling står i centrum. Årets hederspriser tilldelades Språklig sårbarhet i förskola och skola av Barbro Bruce, Ulrika Ivarsson, Anna-Karin Svensson och Eva Sventelius samt Psykologin som vetenskap av Lars-Gunnar Lundh och Artur Nilsson.


Vill du veta mer?
För mer information om Kurslitteraturpriset, kontakta Helena Åsbrink på 046-31 23 56 eller helena.asbrink@studentlitteratur.se.

Nyckelord

Länkar

Om

Studentlitteratur AB
Studentlitteratur AB
Åkersgränden 1
226 60 Lund

Studentlitteratur AB är Sveriges ledande utbildningsförlag. I nära samverkan med företrädare för förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning, universitet och högskola samt yrkeslivet utvecklar företaget produkter som stödjer kompetensuppbyggnad längs hela kunskapsresan. Företaget, som är familjeägt, finns i Lund. Studentlitteraturkoncernen omsätter 344 miljoner kronor och har 130 anställda.

Följ Studentlitteratur AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Studentlitteratur AB

Ny bok ger röst åt barn på flykt19.3.2018 16:00Pressmeddelande

De senaste åren har Sverige tagit emot tusentals barn på flykt, många med svåra erfarenheter i bagaget. I sin nya bok Barn på flykt vill Sophie Arnö, psykolog och journalist, lyfta fram deras egna berättelser och samtidigt öka förståelsen för hur rätt stöd kan hjälpa dem att finna trygghet i Sverige. Boken innehåller bilder tagna av de välkända fotograferna Paul Hansen, Jörgen Hildebrandt, Karl Melander och Kari Beate Nosterud, som varit med under flera av författarens resor.

Här möts forskningen och skolans vardag – Ny bok beskriver det kollegiala lärandet 2.06.3.2018 10:15Pressmeddelande

Hur kan man bedriva forskningsbaserad förändring utifrån en skolas lokala förutsättningar? Och hur kan lyckade satsningar i ett klassrum, eller på en skola, spridas och komma fler till del? Om just dessa frågor handlar Att förbättra skolan för alla. Boken är en översättning av Leaning to Improve, skriven av ledande skolforskare i USA. Anthony S. Bryk, en av bokens författare, är en av huvudtalarna på Nordiska Skolledarkongressen 2018 (13-14 mars), i Göteborg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum