Uppsala Vatten och Avfall AB

Nu börjar utdelningen av papperspåsar till Uppsalas hushåll

Dela

Nu startar den stora utdelningen av papperspåsar och hållare för insamling av matavfall till hushåll i Uppsala – och först ut är Sala backe. Tanken är att alla Uppsalabor ska ha det nya systemet installerat innan årets slut.

­Bytet inleddes i september förra året med att frivilliga Uppsalabor fick prova på systemet med papperspåsar för insamling av matavfall.

– Resultatet har varit väldigt positivt och nu är planen att rulla ut systemet i hela Uppsala kommun, säger Isidora Karydakis, projektledare för papperspåseprojektet på Uppsala Vatten.

Först ut i den stora distributionen är villor och flerbostadshus i Sala backe.  

– Just nu kontaktar vi bostadsrättsföreningar och hyresvärdar i Sala backe, för att förbereda dem på att det kommer en leverans av papperspåsar och hållare, som de sedan behöver distribuera till de boende. Villaägare kommer vi också att köra ut till, men de behöver bara komma ihåg att plocka in och börja använda utrustningen som vi ställer ut hos dem, säger Isidora Karydakis.

Att inleda den stora distributionen under en pandemi innebär också att leveranserna behöver ske med god social distans.

– Vi har gjort en riskbedömning, för att se hur vi kan leverera utan att våra medarbetare och våra kunder ska utsättas för onödiga risker, berättar Isidora Karydakis.

Efter Sala backe fortsätter vi med leveranser till alla fritidshus runt Uppsala, men också till hushåll i områden i och omkring Knutby, Almunge, Länna och Funbo. Tidsplanen för leveranserna uppdateras och fylls på allt eftersom den bli färdig och finns på Uppsala Vattens webbplats www.uppsalavatten.se/papperspase.

Planen är att alla hushåll i Uppsala kommun ska ha papperspåsar innan sista december 2020.

Privatpersoner som vill börja innan utdelningen har hunnit till hemmakvarteret kan hämta påsar och hållare på Uppsala Vattens återvinningscentraler. Bostadsrättsföreningar som vill komma igång kan också hämta själva på återvinningscentralerna, men behöver först kontakta Uppsala Vatten på papperspase@uppsalavatten.se.

Kontakter

Om

Uppsala Vatten och Avfall AB
Uppsala Vatten och Avfall AB
Box 1444
751 44 Uppsala

https://www.uppsalavatten.se/

Rent vatten, smarta kretslopp - för hållbart liv i ett växande Uppsala

Uppsala Vatten ger dig rent vatten och smarta kretslopp i ett växande Uppsala.

Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.

Vi är en del av Uppsala kommun och en av de ledande aktörerna i branschen.

Följ Uppsala Vatten och Avfall AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Vatten och Avfall AB

Uppsala vatten häver rekommendationen att inte dricka det kommunala dricksvattnet i Läby, Skuttunge och största delen av Björklinge8.4.2021 14:23:49 CEST | Pressmeddelande

Uppsala Vatten har lokaliserat och isolerat källan för den PAH-förorening som påträffades i Björklinge den 16 mars, vilket innebär att endast ett mindre område i Björklinge fortfarande rekommenderas att inte dricka vattnet. Uppsala Vatten häver därför rekommendationen att inte dricka det kommunala dricksvattnet i Läby, Skuttunge och största delen av Björklinge.

VMA i Björklinge, Läby och Skuttunge hävs – men rekommendationen att inte dricka det kommunala dricksvattnet kvarstår22.3.2021 15:19:16 CET | Pressmeddelande

Den 17 gick Uppsala Vatten ut med en rekommendation till boende med kommunalt dricksvatten i Björklinge, Läby och Skuttunge att inte använda vattnet för dryck och matlagning. I samband med det skickades ett VMA (Viktigt meddelande till allmänheten) ut till alla boende i området med omnejd. Nu hävs VMA-meddelandet, men rekommendationen gällande dricksvattnet kvarstår.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum