Solna stad

Nu börjar Vinterhäng i Hagalund – helger och helgkvällar

Dela

Vinterhäng i Hagalund är en satsning med en mängd aktiviteter för framför allt ungdomar, som erbjuds på helgerna, framför allt kvällstid i Hagalund. Aktiviteterna arrangeras av Solna stad tillsammans med föreningslivet.

Med start fredagen den 19 november drar Vinterhäng i Hagalund igång – en satsning på aktiviteter helger och framför allt kvällar i Hagalund. Tonvikten ligger på aktiviteter för ungdomar, men det planeras även för aktiviteter för alla Hagalundsbor, stora som små.

– Vinterhäng i Hagalund är en satsning som Solna stad arrangerar tillsammans med det lokala föreningslivet. Syftet är att erbjuda framför allt unga Solnabor fritidsaktiviteter även under helgen och helgkvällar, för att bidra till trygghet och sammanhållning i en mer levande stadsdel, säger Peter Edholm, kultur- och fritidsnämndens ordförande, Solna stad.

Kvällsfotboll och andra aktiviteter

Exempel på aktiviteter är kvällsfotboll tillsammans med AIK Fotboll på Hagalunds torg fredagskvällar. Grillning och adventsmys är exempel på andra kommande aktiviteter. Stadens mötesplats för unga i stadsdelen, Fabrik 38, erbjuder – utöver sin ordinarie verksamhet – även en rad aktiviteter utomhus, framför allt under lördagar. Hagalunds torg är den främsta mötesplatsen, men aktiviteter kommer även att finnas på andra platser i stadsdelen – till exempel naturtomten, utanför Fabrik 38 och i Olle Ohlsson-kvarteret.


Detaljerat program vecka för vecka publiceras löpande på: solna.se/hagalund

Kontakter

Länkar

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum