Huddinge kommun - politik

Nu bygger vi efterlängtade hundrastgårdar på flera platser i kommunen

Dela

I Huddinge finns över 6 000 hundar och under många år har önskemål kommit från invånarna om platser där man kan släppa hundarna fria. Våra grannkommuner har kommit längre på det här området, medan det i Huddinge hittills bara funnits en enda hundrastgård.

Med start 2022 kommer det att byggas fyra nya hundrastgårdar och koalitionen har avsatt medel både för investeringar och för driften. I förlängningen hoppas vi att driften kan ske i samverkan med civilsamhället, till exempel någon hundorganisation.

– Jag är väldigt glad att vi nu kunnat ta detta beslut och avsätta pengar i budgeten till hundrastgårdar, som så många hundägare efterfrågat. Särskilt roligt är det att en av dem placeras på Nytorps mosse. Det blir också bra för alla hundrädda som då slipper mötas av lösspringande hundar, säger Ingalill Söderberg, kommunalråd (DP) med ansvar för bland annat folkhälsa.

Utöver Nytorps mosse kommer också Segeltorp, mellersta Huddinge och Flemingsberg få nya hundrastgårdar. På så sätt får de en god geografisk spridning och kan komma många Huddingebor till del.

– Fler platser för hundar att springa fria på kan glädja både hund och ägare, samtidigt som folk förhoppningsvis låter bli att rasta sina hundar på lekplatser och skolgårdar och gör därmed Huddinge lite trevligare för alla. Efter en tid av isolering kanske det även kan bryta lite ensamhet i mötet av andra med samma kärlek till djur, säger Love Bergström (M), ordförande i kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum