Jönköpings kommun

Nu bygger vi ny gång- och cykelväg utmed Ådalsvägen

Dela

Den 17 mars påbörjas arbetet med en ny gång- och cykelväg längs Ådalsvägen i Huskvarna. Vi bygger för att skapa en trygg och säker möjlighet att gå eller cykla här.

Den nya gång- och cykelvägen kommer sträcka sig från Floragatan i Huskvarna längs Ådalsvägen hela vägen upp till rondellen Korsvägen (Hakarpsvägen). Längs sträckan blir det även ombyggnation av busshållplatser, samt ny- eller ombyggnation av passager vid Bergsvägen, Smedstorpsvägen, Juteleden och Näckrosstigen.

Målet är att skapa en trygg och säker möjlighet att gå eller cykla på sträckan mellan Huskvarna och Fagerslätt, och i förlängningen Lekeryd, för att främja ett mer hållbart färdsätt.

- Efterfrågan på en gång- och cykelväg utmed Ådalsvägen har varit stor under många år. Det är en backig och kurvig väg med relativt mycket tung trafik, vilket gör det obehagligt att cykla i gatan idag, så där ökar vi säkerheten. Dessutom blir elcyklar och andra el-assisterande fordon blir allt mer vanligt är backar inte längre ett lika stort hinder som tidigare, säger Peder Lundberg, projektledare Jönköpings kommun.

Framkomlighet under byggtiden

Det kommer vara begränsad framkomlighet under hela byggtiden, vägen kommer begränsas till ett körfält där arbete pågår. Vid sprängningsarbeten kan vägen komma att stängas av under cirka tio minuter.

Vid områden med dålig sikt kan trafikljus bli aktuellt. Tanken är att kunna behålla trafiken på Ådalsvägen, men det finns alternativ via Hakarpsvägen och Juteleden – Fagerslättsvägen – Smedstorpsvägen.

Gångtrafik vid sträckor där vägsektionen är som smalast kan behövas ledas om till angränsande gator. Kollektivtrafik beräknas kunna gå som vanligt.

Arbetet beräknas vara klart vintern 2022/2023.

Information om arbetet och översiktskarta finns på jonkoping.se:
Ådalsvägen - ny gång- och cykelväg

Nyckelord

Kontakter

Peder Lundberg, projektledare, stadsbyggnadskontoret Jönköpings kommun
Tel: 036-105231
E-post: peder.lundberg@jonkoping.se

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra 143 579 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Pressinbjudan: Presskonferens angående föroreningarna i kvarteret Obygden13.5.2022 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Arbetet med att komma till rätta med föroreningarna i kvarteret Obygden går vidare in i ett viktigt skede. Sedan flera år tillbaka har Jönköpings kommun, SGU och Länsstyrelsen, i nära dialog med de boende i området, arbetat med projektet. Syftet är att hitta ett åtgärdsalternativ för de föroreningar som en gammal kemtvättsverksamhet lämnat efter sig i ett bostadsområde i centrala Jönköping. Media hälsas välkomna till en presskonferens där företrädare för Jönköpings kommun, SGU och Länsstyrelsen kommer att berätta mer vad som händer i projektet på kort och lång sikt. Tid: Måndag 16 maj klockan 12.30 Plats: Rådhuset, Galleriet (plan 2) i Jönköping Presslegitimation kan krävas. Presskonferensen kommer att sändas live på www.jonkoping.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum