Trafikverket

Nu byggs cirkulationsplatser i Borlänge och Falun

Dela

För att öka trafiksäkerheten och framkomligheten i Borlänge och Falun byggs nu cirkulationsplatser. Arbetena startar den 25 april.

Trafikverket har byggt flera cirkulationsplatser i Dalarna de senaste åren. Målet är att öka trafiksäkerheten och framkomligheten för bilister och oskyddade trafikanter som till exempel gående och cyklister. 

Nu ska korsningen där väg 50 och Ritargatan möts i Borlänge samt korsningen där E16 och Regementsgatan möts i Falun omvandlas till cirkulationsplatser. Båda cirkulationsplatserna ska få ny vägbelysning. På måndag, den 25 april, startar arbetena.

- Gemensamt för korsningarna är att vägarna har ett stort trafikflöde med korsande mindre vägar. Med cirkulationsplatser skapas en bättre trafikmiljö där säkerheten och framkomligheten ökas, säger Stefan Tångring, projektledare på Trafikverket.


Borlänge
Crkulationsplatsen i Borlänge byggs främst för att öka framkomligheten och för att få ett jämnare trafikflöde. Här ska det även planteras björkar för att skapa en attraktiv miljö.
Väg 50 kommer att vara avstängd i norrgående riktning (från Ludvika), från 25 april fram till att arbetet är klart i höst.

Falun
I Falun ska cirkulationsplatsen öka trafiksäkerheten och framkomligheten.

- Här vill vi få bort vänstersvängsfältet som skapar köer på E16 och göra det lättare för trafik att ansluta till och från Regementsvägen, säger Stefan Tångring.

Under arbetet stängs Regementsgatan för trafik. E16 kommer vara öppen för trafik i båda riktningarna med nedsatt hastighet under byggtiden.


På båda platserna visar oranga skyltar hur trafiken leds om under tiden byggnationerna pågår. Se bifogade kartor.


I höst är cirkulationsplatserna färdiga.

Kontakter

Stefan Tångring, projektledare, Trafikverket, 010-124 27 23
Trafikverkets presstjänst, 0771-31 15 00, öppettider vardagar klockan 08.00-16.30

Dokument

Länkar

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 10 000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum