Trafikverket

Nu byggs gång- och cykelväg mellan Vik och Frönäset i Åre

Dela
I mitten av maj startar arbetet med att bygga en 1,5 km gång- och cykelväg mellan Vik och Frösnäset längs E14 i Åre. Den kommer att förbättra trafiksäkerheten och framkomligheten för gående och cyklister. Den blir färdig 2023.

– När gång- och cykelvägen är klar kommer oskyddade trafikanter, som till exempel gående och cyklister, kunna ta sig mellan samhällena på ett säkrare och smidigare sätt. Vi på Trafikverket är jätteglada att vi äntligen kan starta arbetet, säger Daniel Gideonsson, projektledare på Trafikverket.

Arbetet startar i mitten av maj. Under byggtiden kommer framkomligheten förbi arbetet vara begränsad. Restiden längs sträckan kan bli lite längre. Trafikverket uppmanar trafikanter att visa hänsyn till de personer som arbetar längs med vägen.

Trafikverket, som bygger den cirka 1,5 kilometer långa gång- och cykelvägen, samarbetar med Åre kommun och Region Jämtland Härjedalen. En del av finansieringen kommer från Europeiska regionala utvecklingsfonden. 

– Det har varit en lång och snårig väg men nu känns det fantastiskt roligt att den äntligen börjar byggas, säger Daniel Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Åre kommun.

– Det är glädjande att vi från regionens sida har kunnat bidra till finansieringen av denna efterlängtade gång- och cykelväg. Tack vare gemensamma krafter är det nu äntligen är klart att börja bygga, säger Elise Ryder Wikén, ordförande i regionala utvecklingsnämnden i Region Jämtland Härjedalen.

Under 2023 ska den vara färdig.

Mer information: E14, Vik–Frönäset, gång- och cykelväg - www.trafikverket.se

År 2026 planerar Trafikverket att bygga ännu en gång- och cykelväg längs E14 i Åre, då gäller det sträckan mellan Vik och Så.

Kontakter

Daniel Gideonsson, projektledare, Trafikverket, 010-123 93 37
Trafikverkets presstjänst, 0771-31 15 00, öppettider vardagar klockan 08.00-16.30

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 10 000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum