AcadeMedia

Nu byter 19 för- och grundskolor namn till Montessori Mondial och Noblaskolan

Dela

Idag lanserar AcadeMedia två nya skolprofiler inom för- och grundskola - Montessori Mondial och Noblaskolan. Det är en del av en stor satsning på kvalitet och skolutveckling som omfattar totalt 19 för- och grundskolor som idag ingår i Pysslingen Skolor.

– Genom att ge skolorna nya, gemensamma namn lyfter vi fram pedagogik och arbetssätt som förenar dessa skolor. Våra rektorer får samtidigt en tydlig struktur för att arbeta med skolans uppdrag, säger Jens Eriksson, segmentschef för AcadeMedias grund- och gymnasieskolor.

– Alla barn är olika, och har olika förutsättningar och intressen, därför behövs olika typer av skolor. Vi vill förtydliga vad våra skolor står för och hur de arbetar för att på så sätt underlätta för familjer när de väljer skola till sina barn säger Jens Eriksson.

Om Montessori Mondial

Montessori Mondial består av fem grundskolor varav en med integrerad förskola. De har en modern och resultatinriktad montessoripedagogik med specialistutbildade lärare. Ordet “mondial” ska symbolisera skolornas ambition att knyta an till andra länder i världen. Detta konkretiseras bland annat genom samarbete med vänskolor utomlands.

Om Noblaskolan

Noblaskolan består av 14 för- och grundskolor som arbetar enligt devisen att elever som utmanas når längre. Genom en kombination av erfarna lärare, tydliga strukturer, trygghet och stöd ska eleverna få de bästa förutsättningarna för en bra skolgång.

Skolutveckling på riktigt

AcadeMedias satsning på kvalitet och skolutveckling ska förtydliga vad skolorna inom Montessori Mondial och Noblaskolan står för och hur de arbetar. Sedan tidigare finns även Vittra och Pops Academy bland AcadeMedias grundskolor. AcadeMedias grundskolor består från nu av fem profiler: Vittra, Pops Academy, Montessori Mondial, Noblaskolan och Pysslingen Skolor.

– Alla våra skolor ska vara lika bra, och ge alla elever likvärdiga förutsättningar. När skolor som har liknande arbetssätt och inriktning kan arbeta nära varandra skapar det många fördelar. Skolorna och medarbetare lär av varandra och de driver gemensamt utvecklingen framåt. Det gynnar eleverna, säger Eva-Lotte Stavle, skolchef för Montessori Mondial och Noblaskolan.

Fakta - dessa skolor byter namn:

Boden - Norrskenet blir Noblaskolan Boden
Göteborg - Fenestra Billdal och Nya Hovås blir Noblaskolan Billdal och Nya Hovås
Helsingborg - Pysslingen Västra Allé i Helsingborg blir Noblaskolan Mariastaden.
Kista i Stockholms stad - Kista Montessori blir Montessori Mondial Kista
Kristianstad - Kristianstad Montessori blir Montessori Mondial Kristianstad
Lund - Maria Montessori blir Montessori Mondial Lund
Linköping - Trilobiten Montessori byter namn till Montessori Mondial Linköping
Löddeköpinge i Kävlinge kommun - Björkenässkolan blir Noblaskolan Löddeköpinge
Nacka - Castello Järla Sjö blir Noblaskolan Järla Sjö, Johannes Petri blir Noblaskolan Saltsjö-Boo, Pysslingen Lännersta Skola blir Noblaskolan Lännersta, Pysslingen Nacka Strand blir Noblaskolan Nacka Strand
Salem - Rosenlundsskolan blir Noblaskolan Rönninge
Stockholm - Lögarebergets Montessoriskola blir Montessori Mondial Mälarhöjden
Sundbyberg - Älvkvarnsskolan blir Noblaskolan Sundbyberg
Solna - Alfaskolan blir Noblaskolan Solna
Täby - Milstenskolan blir Noblaskolan Täby
Västerås - Hagabergskolan blir Noblaskolan Hagaberg

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra medarbetare har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt förutsättningar för att nå sin fulla potential. AcadeMedia har verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

Mer information om AcadeMedia finns på www.academedia.se. 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

Spelifierad lärplattform gav positiva resultat – fler elever klarar skolan14.12.2020 10:24:54 CETPressmeddelande

Färre avhopp och fler som blir klara med sin utbildning på kortare tid - det är några av resultaten efter satsningen på spelifierat innehåll i NTI-skolans digitala komvuxutbildningar. De goda resultaten har gjort att NTI-skolan nu beslutat att gå vidare till fas två i samarbetet med spelifieringsföretaget Insert Coin. Under kommande år ska spelifierade moment implementeras i fler kurser på NTI-skolans lärplattform Omniway.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum