Norrköpings kommun

Nu drar omgestaltningen av Strömsholmen igång

Dela

Arbetet med att utveckla Strömsholmen går nu in i nästa fas och byggnationen drar igång. Kommunen kommer bland annat att anlägga en park, bryggor och soldäck, samt platsbyggda sittplatser i trä. Samtidigt ska konsultföretaget Tjuren Projektpartner AB enligt beslut i byggnads- och miljöskyddsnämnden uppföra ett boutiquehotell. Planen är att Strömsholmen ska stå klar under våren 2020.

Illustration av hur bryggorna vid Strömsholmen kan komma att se ut, Norrköpings kommun
Illustration av hur bryggorna vid Strömsholmen kan komma att se ut, Norrköpings kommun

– Strömsholmen har länge legat slumrande. Nu påbörjas äntligen en upprustning av vår lilla pärla i Motala ström. När allt är klart kommer ön ha återfått sin forna glans och återigen bli en fin plats för vistelse och samvaro. En plats som vi alla kommer att kunna njuta av, både Norrköpingsbor och stadens besökare, säger Karin Milles, stadsarkitekt.

Innan Strömsholmen fått sin nya parkskepnad och ett hotell med restaurangverksamhet året runt, kommer ön och södra kajområdet att tas i anspråk av byggentreprenörer. Eftersom ytan man har att röra sig på är begränsad kommer Strömsholmen att behöva spärras av för att man ska klara säkerheten kring arbetsplatsen. Fotgängare och cyklister hänvisas istället till Hamnbron och Saltängsbron.

Det väntas även påverkan på området runt ön i form av byggverksamhet och transporter. Bland annat behöver parkeringen längs med Fleminggatan stängas av för att kunna fungera som tillfälligt arbetsområde med byggbodar, samt av- och pålastningsytor. Fleminggatan ska dock kunna hållas öppen, även om en del tunga transporter ibland kommer att ha inverkan på trafiken.

Tyvärr kommer projektet att märkas i trafiken gällande framkomlighet och parkering, vilket vi beklagar. Vi kommer dock att försöka lägga upp arbetet på ett sådant sätt att det får så liten påverkan som möjligt, säger Niclas Palmqvist, projektledare. Gällande Fleminggatan planerar vi bland annat att underlätta logistiken genom att vissa transporter bara får utföras vissa tider – på det viset kan vi undvika att störa morgon- och eftermiddagstrafiken.

Parkeringen längs med Fleminggatan planeras att stängas av från och med den 5 november, och bygget av hotellet planeras att påbörjas under november. Bygget av parken kommer att starta tidigast i februari 2019.

Kontakt:
Niclas Palmqvist
Titel: enhetschef projekt, tekniska kontoret
Telefon: 011-15 31 41

Karin Milles
Titel: stadsarkitekt
Telefon: 011-15 13 02

______________________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Illustration av hur bryggorna vid Strömsholmen kan komma att se ut, Norrköpings kommun
Illustration av hur bryggorna vid Strömsholmen kan komma att se ut, Norrköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Unikt O-Ringen Kolmården 2019 i Norrköping14.11.2018 14:00Pressmeddelande

Världens största orienteringstävling, O-Ringen, arrangeras i Norrköping i sommar. I tävlingarna kommer världens äldste orienterare hundraåringen Rune Haraldsson, 23-faldiga världsmästaren Simone Niggli samt världens första orienterare i robotklassen att delta. Det centrala läget, den kompakta O-Ringenstaden på Himmelstalundsfältet och den unika Kolmårdsterrängen ger O-Ringen Kolmården 2019 i Norrköping förutsättningar för att bli ett lyckat arrangemang och en folkfest.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum