Region Örebro län

Nu erbjuder vi alla länsbor påfyllnadsdos – men det måste ha gått minst sex månader sedan dos 2

Dela

Har det gått minst sex månader sedan dos 2? Då kan du nu boka tid för påfyllnadsdos mot covid-19. Styrgruppen för covidvaccination i Region Örebro län breddar erbjudandet om en tredje dos vaccin mot covid-19 ytterligare och låter nu tidsintervallet styra – oavsett ålder.

Regionen har som mål att så många som möjligt ska kunna erbjudas en tredje dos sex månader efter den andra dosen. Därför öppnas nu bokningen till att gälla alla länsbor som fick sin andra dos för minst sex månader sedan.  

Bakom beslutet ligger en uppskalning av vaccinationskapaciteten vid länets vaccinationsmottagningar.

Tider läggs ut kontinuerligt

”Det innebär att vi nu ser en möjlighet att erbjuda fler den tredje dosen – under förutsättning att det har gått minst sex månader sedan dos 2” säger Stellan Johansson, vaccinationssamordnare.

Uppskalningen innebär att det ute i länet nu finns ett par tusen fler bokningsbara tider i snitt per vecka, jämfört med veckorna innan. Och, som vanligt, fylls nya tider på efterhand, så man ska inte ge upp om det är tomt vid den närmaste mottagningen just när man är inne och tittar.

”Dessutom, för de som kan tänka sig att åka en bit för vaccinationen, rekommenderar vi att titta efter tider på övriga mottagningar” säger Stellan Johansson som konstaterar att tillgången på lediga tider kan variera ute i länet.

Personalvaccination inledd

Även vaccinationen av personal inom hälso- och sjukvården har nu inletts.

”Personalvaccinationen kommer så långt det är möjligt att ske på arbetsplatsen, i enlighet med Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning, för att inte konkurrera med medborgarna som vill boka tid på vaccinationsmottagning” säger Ewa Slätmo, ordförande för styrgruppen.

”Även för personalen är det viktigt att det gått minst sex månader mellan doserna” påpekar Ewa Slätmo.

Personer som nu erbjuds påfyllnadsdos i Region Örebro län är:

  • Personer, oavsett ålder, som fick sin andra dos för minst sex månader sedan. OBS! För de som är 65 år eller äldre gäller minst fem månader mellan dos 2 och 3.

Nyckelord

Kontakter

För mer information, vänligen kontakta:
Stellan Johansson, vaccinationssamordnare
019-602 10 00 (vxl)
stellan.johansson@regionorebrolan.se

Ewa Slätmo, ordförande i styrgruppen för vaccination i Region Örebro län
019-602 10 00 (vxl)
eva.slatmo@regionorebrolan.se

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Lägesbild corona: Region Örebro län inför ny rekommendation - provtagning enbart för personer med symtom17.1.2022 14:17:43 CET | Pressmeddelande

Smittspridningen i Örebro län har ökat kraftigt de senaste veckorna och trenden håller i sig. Regionen inför därför, från och med den 18 januari, en tillfällig rekommendation om att personer som är hushållskontakt eller varit i nära kontakt med en smittad provtar sig enbart vid symtom. Detta görs för att säkerställa att alla med symtom fortsatt ska kunna ta PCR-prov. Rekommendationen gäller i första hand till och med den 1 februari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum