Stockholms stad

Nu får sexåringarna besked om skola

Dela

Nu får Stockholms sexåringar besked om vilken skola de placeras i till höstterminen 2022. Från och med i dag kan vårdnadshavare logga in i Stockholms stads e-tjänst och se vilken skola deras barn antagits till. Senast den 7 april ska vårdnadshavare bekräfta att de vill ha platsen.

Under sökperioden 15 januari - 15 februari i år kom det in cirka 17 900 önskemål om skolplacering varav cirka 10 200 till förskoleklass.  

Mer statistik senare i vår

Hur stor andel sökande till förskoleklass som fått plats på någon av de skolor de sökt till varierar per stadsdel, bland annat beroende på antal lediga platser och antal sökande. Siffror på detta kommer att finnas senare i vår.

Är det fler sökande än antalet platser på en skola tillämpas Stockholms stads beslutade urvalsgrunder. För en mer utförlig beskrivning av hur urvalet går till, vilka avstånd som definieras vara nära hemmet, vad syskonförtur innebär och vilka andra urvalskriterier som finns, gå in på Stockholms stads webbplats. 

Fakta

  • E-tjänsten Söka skola och information om alla grundskolor i Stockholms stad finns på Stockholms stads webbplats.
  • Som vårdnadshavare har man möjlighet att ansöka till tre skolor som är anslutna till  Stockholm stads söktjänst.
  • Om eleven inte får plats i någon av skolorna som vårdnadshavarna ansökt till kommer eleven att placeras på en kommunal skola nära hemmet.

Viktiga datum: 15 januari: Söktjänsten öppnade. 15 februari: Sista dag att söka skola. 25 mars: Antagningsbesked finns i e-tjänsten. Nu kan vårdnadshavare logga in och se vilken skola deras barn antagits till. 7 april: Sista dag att tacka ja eller nej. 18 augusti: Läsårets första dag. 

Bakgrund 

Det är dags att söka skola (pressmeddelande 14 januari 2022)

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum