Huddinge kommun - politik

Nu får Sjötorpsskolan mellanstadium och en bättre skolgård

Dela

Paviljongen på Sjötorpsskolan i Skogås kommer rivas och en permanent byggnad kommer att byggas för att göra plats för mellanstadium även på Sjötorpsskolan. I den nya byggnaden kommer förutom nya klassrum även finnas en NO-sal och en musiksal. Skolgården upprustas med bland annat två nya lekplatser, en bollplan och en samlingsplats som kan användas för t ex utepedagogik och skolavslutningar.

- Skolan kommer att få en betydligt bättre arbetsmiljö både inne i byggnaden och utomhus. Dessutom kan vi utöka skolan med ytterligare 60 platser vilket, tillsammans med nya Engelska skolan i Länna, gör att utbyggnaden av skolplatser går i fas med de nya bostäder som planeras, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågorna.

- Det är mycket välkommet att Sjötorpsskolan nu kan få möjlighet att även ha mellanstadium, säger Jelena Drenjanin (M), ordförande i grundskolenämnden och fortsätter; Fritidsverksamheten kommer få bättre lokaler och Klubben, som i dagsläget finns på Östra grundskolan, kommer att få nya lokaler här.

Totalt kommer skolan få 60 nya platser och investeringen beräknas kosta 79 miljoner. Projektet påbörjas under 2019 och beräknas var klar 2021.

Kontakter

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Välbesökt och inspirerande kongress för Lokala partiers nätverk med Huddingepartiet och Drevvikenpartiet som värdar1.4.2019 14:47:42 CESTPressmeddelande

Ett 35-tal representanter för 14 lokala partier från Piteå i norr till Lund i södra Sverige genomförde under lördagen 2019 års kongress för Lokala partiers nätverk. Kongressen ägde rum i Huddinges kommunhus. De två lokala partierna, Huddingepartiet och Drevvikenpartiet i Huddinge kommun stod som värdar för kongressen, som var ett värdefullt tillfälle för lokala partier att träffas och utbyta erfarenheter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum