Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Nu finns julhälsningar att hämta för alla som önskar ett ljus i mörkret

Dela

Advent och jul är högtider som många människor förknippar med besök i våra kyrkor. Det är också en tid på året när många människor behöver stöd i tillvaron. Som en del av våra aktiviteter för att förmedla en känsla av tro, hopp och kärlek när mörkret är som störst har vi tagit fram julhälsningar. Dessa kan hämtas på tre sätt, antingen via någon av våra öppna kyrkor, enligt överenskommelse med din församling eller via Stadsmissionens Second Hand-butik. Du ser när kyrkorna är öppna via www.svenskakyrkan.se/vasteras

Julhälsningar
Julhälsningar

Julhälsningen innehåller stearinljus, tändstickor, information om hur du håller en enkel hemandakt, reflex, adventskalender, information om ACT och en hälsning från oss. Läs gärna mer på vår webbplats.

Vi stärker vår digitala närvaro under advent och jul

Glöm inte att du har möjlighet att besöka våra öppna kyrkorum eller följa någon av våra många webbsända gudstjänster, konserter och andra aktiviteter som sänds via Vimeo och Facebook.

Du hittar våra gudstjänster här: https://www.svenskakyrkan.se/vasteras/delta-i-gudstjanst---hemifran

Följ oss i våra digitala kanaler för mer information om vad vi gör, www.svenskakyrkan.se/vasteras eller facebook.com/svenskakyrkanvasteras 

Missa inte dagens ord

Vi vill tipsa om att du varje dag under hela advent kan se Dagens ord via vår Facebooksida. Här delar våra medarbetare med sig av korta betraktelser som är ägnade att skänka tro, hopp och tröst. Ett smakprov med David Berglund hittar du här. 

När du behöver ett ljus i mörkret

Självklart kan du, precis som vanligt, få samtalsstöd, antingen via vår samtalstelefon eller via jourhavande präst som har extraöppet för dig som behöver oss extra mycket i år. Varje söndag i advent mellan kl. 15-17 tänder vi också ett ljus i domkyrkan för dig eller någon du tänker på. Ljuständningen projiceras på domkyrkans vägg och livesänds på Svenska kyrkan Västerås Facebooksida. Du beställer ljuständning via brevlådan utanför domkyrkan eller direkt i livesändningen. Självklart är ljuständningen kostnadsfri.

För mer information, kontakta

Daniel Eklund, domprost, Västerås pastorat, 021-10 76 25 eller daniel.eklund@svenskakyrkan.se

Ulrika Säfström Sunnerfelt, kommunikationschef, Västerås pastorat, 021-10 76 13 eller ulrika.sunnerfelt@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Nya åtgärder inom Svenska kyrkan Västerås utifrån kommande förbud mot offentliga sammankomster med fler än 8 personer som väntas inträda den 24 november utifrån Covid-19-pandemin17.11.2020 16:36:23 CETPressmeddelande

Den oroväckande ökningen av bekräftade Covid-19-fall i Västerås och det kommande förbudet mot offentliga sammankomster gör att Svenska kyrkan Västerås nu måste införa ytterligare förändringar i vår verksamhet. Vi måste, som resten av samhället, vara lojala mot beslutet och anpassa oss för att bidra till en minskad smittspridning i samhället.

Så agerar Svenska kyrkan Västerås för att minska smittspridningen12.11.2020 14:24:36 CETPressmeddelande

Covid-19-pandemin påverkar oss alla. Den oroväckande ökningen av bekräftade Covid-19-fall i Västerås och de nya lokala allmänna råden gör att Svenska kyrkan Västerås nu måste införa förändringar i vår verksamhet för att bidra till en minskad smittspridning i samhället. De lokala allmänna råden för Västmanland gäller under fyra veckor, från den 12 november till och med den 10 december, men kan komma att förlängas beroende på hur situationen utvecklas.

Vi hjälper dig att tända ljus på kyrkogården på Allhelgona5.10.2020 07:00:00 CESTPressmeddelande

Allhelgonahelgen är den tid på året då många människor uppmärksammar och minns dem som avlidit. Svenska kyrkan Västerås erbjuder i år ljuständning åt alla som inte själva har möjlighet att besöka någon kyrkogård. På Hovdestalunds kyrkogård erbjuder vi ljuständning på såväl gravar som i minneslund. På övriga kyrkogårdar i Västerås pastorat tänder vi ljus i minneslunden. Ljuständningen är kostnadsfri och bokas senast den 16 oktober.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum