Trafikverket

Nu förbättras vägarna i Gävleborg

Dela

Nu ska ett 20-tal vägar förbättras i Gävleborg. Trafikverket har dragit igång sommarens arbeten med att förbättra vägarnas beläggning. Vägarna underhålls kontinuerligt för att resor ska bli säkra och för att alla ska komma fram som planerat.

Ett 20-tal slitna sträckor i Gävleborgs vägnät kommer att få ny beläggning i sommar. Det innebär att den gamla asfalten byts ut mot ny för att säkerställa att vägen blir trygg, komfortabel och säker att köra på.

De flesta av arbetena kommer att utföras under juni, juli och augusti. För vissa har det länge funnits ett behov och flera vägar är särskilt viktiga för tunga transporter och pendlare.

– Kör försiktigt och sänk hastigheten vid vägarbetsplatser – alla ska komma hem från jobbet säger Marcus Wikström.

 Många vägarbeten under sommaren – och de behöver bli fler

– Det finns ett stort behov av underhåll på våra vägar. Det känns alltid roligt när vi kan utföra arbeten som verkligen kommer att göra skillnad, säger Marcus Wikström, projektledare på Trafikverket.
– Vi ska bland annat åtgärda väg 83 mellan Bollnäs och Lottefors, väg 84 mellan S Sannäs och Näsviken samt väg 84 mellan Ljusdal och Delsbo.

 
Sverige har 10 000 mil statlig väg, det är 2,5 varv runt jorden. 63 procent av vägarna är byggda innan 1970 och de är dimensionerade för den trafik som var aktuell då. Trots att det har gjorts många underhållsinsatser har det inte varit tillräckligt.

Underhåll i god tid sparar pengar i längden jämfört med att lappa och laga, men det finns fortsatt stora och ökande underhållsbehov på vägarna.Håll dig uppdaterad om sommarens vägarbeten i Gävleborg

På Trafikverkets webbsida kan du hålla dig uppdaterad inför och under en resa på vägarna. Se länk ”Pågående arbeten i Gävleborg”.

Det är svårt att i förväg veta exakt när vägarbetena ska utföras. Det beror till exempel på vädret och att arbeten måste prioriteras om på grund av oförutsedda händelser

Kontakter

Marcus Wikström, projektledare, Trafikverket, 010-123 06 64
Trafikverkets presstjänst, 0771-31 15 00, öppettider vardagar klockan 08.00-16.30

Dokument

Länkar

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 10 000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum