Norrköpings kommun

Nu förbereds för arkeologisk utgrävning i kvarteret Ankarstocken

Dela

Tisdag 19 november inleds arbetet med att förbereda för arkeologiska utgrävningar i kvarteret Ankarstocken. I kvarteret planeras för bostäder.

Karta över kvarteret Ankarstocken.
Karta över kvarteret Ankarstocken.

Byggnationen kommer att föregås av en arkeologisk utgrävning. Det förberedande arbetet för detta inleds 19 november med att träd tas ner på tomten. Naturutredningar är gjorda och biotopskyddet har hanterats av länsstyrelsen. Den arkeologiska utgrävningen är planerad att pågå under fyra veckor.

Det är enbart en förundersökning och om de hittar något intressant så kan det kräva ytterligare undersökning. Husen som byggs kommer att var en del i arbetet med att återskapa rutnätstaden och det ska bli spännande att se vad man hittar i kvarteret som ligger på gränsen till det gamla Norrköping, säger mark- och exploateringsingenjör Lisa Nyström.

En detaljplan för kvarteret Ankarstocken antogs redan 2004 som möjliggjorde byggrätter på tomten mellan parkeringshuset Ankaret och Repslagaregatan. Inom kvarteret planerar nu Youthl Holding AB att bygga cirka 228 minilägenheter för unga och Whass Förvaltning AB planerar att bygga 30 lägenheter med lokaler i bottenvåningen.

De flesta bostäder som tidigare fanns i kvarteret revs under 60-talet. I detaljplanen innan 2004 stod kvarteret som parkeringsyta. Byggnationen beräknas inledas under våren 2020.

Kontakt:
Lisa Nyström
Titel: Mark- och exploateringsingenjör
Telefon: 011-15 30 42

___________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Karta över kvarteret Ankarstocken.
Karta över kvarteret Ankarstocken.
Ladda ned bild
Kvarteret Ankarstocken sett från Repslagaregatan 1972. Bild från Norrköpings stadsarkiv.
Kvarteret Ankarstocken sett från Repslagaregatan 1972. Bild från Norrköpings stadsarkiv.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Väcker nyfikenhet för Norrköping9.7.2020 13:00:00 CESTPressmeddelande

Näringslivet i Norrköping har stått inför stora utmaningar under våren. Pandemin har begränsat företagarnas möjligheter till tillväxt och utveckling. Norrköpings kommun arbetar med flera delar för att stötta näringslivet. I dagarna har en infopunkt placerats vid Kolmårdens djurpark där fyra feriearbetare och personal från kontaktcenter finns behjälpliga för att berätta om Norrköping. Syftet är att väcka intresset för Norrköping och stärka besöksnäringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum