Linköpings kommun

Nu går det att chatta med Ungdomsmottagningens kuratorer

Dela

Den psykiska ohälsan bland ungdomar ökar. Det behöver finnas lättillgänglig hjälp på olika sätt för den som inte mår bra. Därför öppnar nu Ungdomsmottagningen i Linköping en chatt för unga.

Lisa Carlsson och Andreas Backlund är kuratorer på Ungdomsmottagningen. Foto: Jeppe Gustafsson
Lisa Carlsson och Andreas Backlund är kuratorer på Ungdomsmottagningen. Foto: Jeppe Gustafsson

Chatten är till för ungdomar i åldrarna 13-25 år. Utöver ungdomar i Linköping vänder sig chatten även till ungdomar i Åtvidaberg, Ydre och Kinda kommun.

Målet är att skapa ett enklare sätt för ungdomar att vända sig till Ungdomsmottagningen för råd och stöd vid psykisk ohälsa. Med chatten hoppas man också att det ska bli lättare att nå pojkar generellt och pojkar med utländsk bakgrund i synnerhet. Som det är idag tilltalas inte dessa grupper av det stöd och den hjälp som erbjuds. Det är även få unga med funktionshinder som vänder sig till Ungdomsmottagningen idag.

– Vi vill förändra vårt arbetssätt så Ungdomsmottagningen blir en självklar ingång och kontakt för ungdomar som mår dåligt. Ungdomar använder idag sociala medier och chattar för att kommunicera både med varandra och andra och vi behöver bli bättre på att möta ungdomarna på deras arenor och villkor, säger Katharina Eklund, verksamhetschef Råd & Stöd.

För att säkerställa anonymiteten i chatten raderas chatthistorik varje dag efter att chatten stängt. Allt för att användarna ska känna sig så trygga som möjligt. Chatten kommer att vara bemannad och öppen dagligen, måndag till fredag, minst tre timmar per dag. De som svarar i chatten arbetar som kuratorer inom Linköpings kommuns verksamhet Leanlink - Råd & Stöd.

Även föräldrar är välkomna att få svar på frågor, råd och tips som kan underlätta i svåra situationer. Chatten kan även fungera som en ingång för att till exempel boka tid för att komma på samtal hos Ungdomsmottagningen.

Chatten öppnar den 5 november 2018 och finns här: https://www.linkoping.se/umo-chatt

Kontakter

Katharina Eklund, verksamhetschef Ungdomsmottagningen,
013-26 36 66, katharina.eklund@linkoping.se

Bilder

Lisa Carlsson och Andreas Backlund är kuratorer på Ungdomsmottagningen. Foto: Jeppe Gustafsson
Lisa Carlsson och Andreas Backlund är kuratorer på Ungdomsmottagningen. Foto: Jeppe Gustafsson
Ladda ned bild

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum