BranäsgruppenBranäsgruppen

Nu går snökanonerna för fullt i Branäs

Dela

För några veckor sedan passade man på att testköra snösystemet i Branäs när temperaturen kröp under nollan. Idag startades snökanonerna för första gången fullt ut.

Öppningsdatumet, 13 december, börjar närma sig och tack vare sparad snö och den nu påbörjade snöproduktionen kan skidentusiasterna vara lugna. Backarna i norra Värmland kommer att vara vita vid premiären.

– Även om vi inte hade kunnat starta snökanonerna så här tidigt så hade vi fortfarande kunnat öppna vid Lucia. Vi har mycket sparad snö från förra säsongen, just för att kunna säkerställa en tidig öppning, säger Christoffer Lilja, platschef i Branäs.

För att kunna producera snö hämtas vatten från Klarälven, dit det även rinner tillbaka när snön smälter, vilket innebär att inget vatten förbrukas. All energi som används kommer från förnybara källor, vind eller vatten. 

Rekryteringsprocessen fortsatt igång

Som vanligt fylls Branäs i år av ett stort gäng säsongare. Hela skidanläggningen förvandlas till ett eget litet samhälle, med entusiastiska arbetare som vill spendera ett halvår med närhet till fantastisk skidåkning.

– Det är såklart många tjänster som ska tillsättas. Allt från restaurang- och städpersonal till liftvärdar och pistmaskinsförare ska anställas. Snart är allt klart, men om det finns folk som vill göra en säsong hos oss har vi fortfarande lediga tjänster.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center, Storstenshöjden och Tolvmannabacken.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.tolvmannabacken.se/

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum