Linköpings kommun

Nu genomförs undersökning av Linköpingsbornas resvanor

Dela

Nu är det dags för kommunens stora resvaneundersökning. 4 500 utvalda Linköpingsbor kan genom sina svar på sikt påverka kommunens planering och utbyggnad för att skapa ett bra framtida trafiknät.

Den stora resvaneundersökningen genomförs vart fjärde år. 4 500 slumpvis utvalda Linköpingsbor i åldrarna 13-84 år får nu ett brev hemskickat med en enkät där de ombeds svara på sina resvanor under en särskild angiven dag.

Enkätsvaren är en av flera pusselbitar som påverkar kommunens arbete med det framtida trafiknätet.

- Det här är en chans för Linköpingsborna att berätta om sina resvanor, och på så sätt förbättra resmöjligheterna för alla som bor här, säger Elias Aguirre (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Resvaneundersökningen har genomförts sedan 1974. De utvalda Linköpingsborna får enkäten hemskickad med posten, men det går också att svara på den via webben, med hjälp av en kod som finns i utskicket.

Förutom den stora resvaneundersökningen genomförs också mindre undersökningar vartannat år.

Kontakter

Projektledare Karin Hjalmewik, telefon 013-20 63 54.

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum