Norrköpings kommun

Nu genomförs upphandlingsprocessen av Norrköpings flygplats

Dela

Nu genomförs upphandlingen av Norrköpings flygplats på uppdrag av Norrköping Rådhus AB.

Foto: Bengt Bergholm
Foto: Bengt Bergholm

I december 2020 beslutade kommunfullmäktige att ge Norrköping Rådhus AB i uppdrag att genomföra en upphandling av flygplatsverksamheten i Norrköping. Nu inleds upphandlingsprocessen.

– Vi har jobbat länge för att skapa en mer långsiktig lösning för Norrköpings flygplats. Det var därför glädjande när privata aktörer visade intresse för att ta över och utveckla flygplatsen. Det känns bra att vi nu kommit så här långt i processen och kan bjuda in intresserade aktörer för att lämna anbud, säger Olle Vikmång (S), kommunstyrelsens ordförande.

Det blir upphandlings- och inköpsenheten inom kommunstyrelsens kontor som genomför upphandlingsprocessen.

– Vi kommer att inleda upphandlingsprocessen med att bjuda in intressenter till att ansöka om att få lämna ett anbud. Därefter bjuds högst fem anbudsgivare in till att lämna anbud. För att skapa bra framtida förutsättningar kommer den som tar över flygplatsen att få ett driftbidrag under de tre första åren, säger Anna Thörn, kommundirektör och vd för Rådhus AB.

Aktören som vinner upphandlingen erhåller ett driftbidrag om högst 71,4 miljoner kronor under avtalstiden (högst 23,8 miljoner kronor per år). För att erhålla driftbidrag kommer det löpande att ställas ett antal krav inför utbetalning. Aktierna kommer att överlåtas till marknadsmässigt pris. Avsikten är att flygplatsverksamheten även fortsättningsvis ska bedrivas av Norrköping Airport AB, men med vinnande aktör som ny ägare och ansvarig för verksamheten.

Kontakt:
Olle Vikmång (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande och styrelseordförande Rådhus AB
Telefon: 070-687 15 38

Anna Thörn
Titel: kommundirektör och vd för Rådhus AB
Telefon: 073-020 20 36

_________________________________________________
Avsändare: Louise Flygt, kommunikationsdirektör
Telefon: 076-128 11 94

Bilder

Foto: Bengt Bergholm
Foto: Bengt Bergholm
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Anna Sjödahl – All denna jävla lycka16.9.2021 15:17:36 CEST | Pressinbjudan

Norrköpings Konstmuseum presenterar för första gången en omfattande retrospektiv med konstnären Anna Sjödahl. All denna jävla lycka samlar över fyrtio år av Anna Sjödahls rika konstnärskap genom ett stort och varierat urval av hennes måleri, teckning och skulptur. Politiskt laddade verk som Vår i Hallonbergen möter i utställningen mindre kända sidor som landskapsmåleriet från Ukna-dalen, reflektioner över gränsdragningen mellan konst/vetenskap och djupdykningen i hennes egen släkts kvinnoöden.

Ny uppsökande verksamhet riktat till unga i utsatta områden15.9.2021 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

Nu har socialkontoret i Norrköpings kommun, på uppdrag av socialnämnden, påbörjat sin uppsökande verksamhet som riktar sig till ungdomar i utsatta områden. Målgruppen är barn och ungdomar som är i riskzonen för att utveckla, eller som redan har utvecklat, ett normbrytande beteende. Det uppsökande teamet ska aktivt söka upp barn och unga i de socialt utsatta områdena och prata med dem på deras villkor och utifrån barnets bästa. Allt i nära samverkan med bland annat polis, skolor och föreningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum