Norrköpings kommun

Nu genomförs upphandlingsprocessen av Norrköpings flygplats

Dela

Nu genomförs upphandlingen av Norrköpings flygplats på uppdrag av Norrköping Rådhus AB.

Foto: Bengt Bergholm
Foto: Bengt Bergholm

I december 2020 beslutade kommunfullmäktige att ge Norrköping Rådhus AB i uppdrag att genomföra en upphandling av flygplatsverksamheten i Norrköping. Nu inleds upphandlingsprocessen.

– Vi har jobbat länge för att skapa en mer långsiktig lösning för Norrköpings flygplats. Det var därför glädjande när privata aktörer visade intresse för att ta över och utveckla flygplatsen. Det känns bra att vi nu kommit så här långt i processen och kan bjuda in intresserade aktörer för att lämna anbud, säger Olle Vikmång (S), kommunstyrelsens ordförande.

Det blir upphandlings- och inköpsenheten inom kommunstyrelsens kontor som genomför upphandlingsprocessen.

– Vi kommer att inleda upphandlingsprocessen med att bjuda in intressenter till att ansöka om att få lämna ett anbud. Därefter bjuds högst fem anbudsgivare in till att lämna anbud. För att skapa bra framtida förutsättningar kommer den som tar över flygplatsen att få ett driftbidrag under de tre första åren, säger Anna Thörn, kommundirektör och vd för Rådhus AB.

Aktören som vinner upphandlingen erhåller ett driftbidrag om högst 71,4 miljoner kronor under avtalstiden (högst 23,8 miljoner kronor per år). För att erhålla driftbidrag kommer det löpande att ställas ett antal krav inför utbetalning. Aktierna kommer att överlåtas till marknadsmässigt pris. Avsikten är att flygplatsverksamheten även fortsättningsvis ska bedrivas av Norrköping Airport AB, men med vinnande aktör som ny ägare och ansvarig för verksamheten.

Kontakt:
Olle Vikmång (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande och styrelseordförande Rådhus AB
Telefon: 070-687 15 38

Anna Thörn
Titel: kommundirektör och vd för Rådhus AB
Telefon: 073-020 20 36

_________________________________________________
Avsändare: Louise Flygt, kommunikationsdirektör
Telefon: 076-128 11 94

Bilder

Foto: Bengt Bergholm
Foto: Bengt Bergholm
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 2311.6.2021 16:12:53 CEST | Pressmeddelande

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 23. Läget är allvarligt och kommunen vill uppmana alla att handla ensamma, hålla avstånd, följa restriktioner och rekommendationer samt stanna hemma vid minsta symtom.

God rättssäkerhet på ekonomiskt bistånd i Norrköping11.6.2021 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Ekonomiskt bistånd på arbetsmarknads- och vuxenutbildningskontoret (AVK) i Norrköpings kommun har säkerställt att handläggningen är rättssäker. Det bedömer Inspektionen för vård och omsorg (IVO), som har granskat hur verksamheten arbetar med barnrättsperspektiv, delaktighet, tillgänglighet och bemötande. Parallellt visar kontorets egen kvalitetsrapport också på många styrkor i verksamheten, men även ett par förbättringsområden som man inlett ett fokuserat arbete med.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum