Ekeby Hälsocenter

Nu gynekologisk mottagning öppnar i Uppsala

Dela

Ekeby Hälsocenter startar Ekeby Gyn på måndag den 17 oktober. Mottagningen, som ligger i Ekeby bruk kommer att vara öppen alla helgfria vardagar kl 8-17.

Eva Huss Sandler, specialist i gynekologi och obstetrik
Eva Huss Sandler, specialist i gynekologi och obstetrik

Ekeby Gyn drivs av tre erfarna gynekologer i samarbete med ett team av undersköterskor och sjuksköterskor enligt ett nytecknat avtal med Landstinget i Uppsala län.

- Behovet i Uppsala är stort och många av våra patienter på vårdcentralen har länge efterfrågat gynekologi. Att bredda vår verksamhet är en del i vår ambition att ha ett brett utbud av hälso- och sjukvårdstjänster, säger Mats Brolin som är verksamhetschef på Ekeby Hälsocenter.

Patienterna behöver inte remiss och kan boka tid via Ekeby Hälsocenters telefonmottagning, drop in-mottagning och via webbtjänsten 1177 Vårdguiden.

1177 Vårdguiden har även telefonrådgivning för allmänheten.

- Vi gör först en medicinsk bedömning över telefon och hänvisar sedan patienten till rätt vårdnivå. Eftersom Akademiska är svårt belastat är det bra att det finns fler privata gynmottagningar. Vi har ett bra samarbete med Ekeby Hälsocenter och gynmottagningen är ett positivt tillskott i deras utbud, säger Fredrik Tjäder, verksamhetschef på 1177 Vårdguiden.

Ekeby Hälsocenters telefonmottagning för gynekologi är öppen 8-17 helgfria vardagar och bemannas med sjuksköterskor. Dit kan patienterna ringa för rådgivning och tidsbokning.

- Att snabbt få en tid till gynekolog borde vara en självklarhet. Trots det får man ofta räkna med flera veckors väntetid, säger Ellinor Viberg som är en av dem som redan kontaktat mottagningen.

De tre specialistläkarna som kommer att arbeta på mottagningen, Eva Huss Sandler, Hashem Amini och Ingrid Wikström är alla erfarna gynekologer.

- Jag börjar arbeta som specialist inom gynekologi och obstetrik på Ekeby hälsocenter för att det är en trevlig och trivsam miljö där man har möjlighet att tar hand om hela patienten. Gynekologiska sjukdomar kan ibland vara komplexa och det är en stor fördel att kunna ha nära samarbete med övriga specialiteter i ett hälsoteam med bland annat fysioterapeuter, distriktsläkare och psykologer, säger Hashem Amini, specialist i gynekologi och obstetrik.

- Med mångårig erfarenhet från kvinnosjukvård är det spännande att utveckla en ny gynmottagning på Ekeby Hälsocenter, säger Ingrid Wikström, Medicine doktor och specialist i gynekologi och obstetrik.

- Den varma, avslappnande och prestigefria atmosfären på Ekeby Hälsocenter inspirerade mig att söka mig dit som gynekolog. Här kände jag att det går att jobba i team med bland annat samtalsterapeuter, distriktssköterskor och allmänläkare. Snabba kontakter i en arbetsgrupp där alla drar mot samma mål, att få våra medmänniskor att må lite bättre genom medicinska åtgärder, personlig omsorg och stöd för en kursändring till ett hälsosammare och tryggare liv. Att vara en del i en måttligt stor personalgrupp där alla lyssnar på och respekterar varandra och avståndet till beslutsfattare och chef är är extremt kort, säger Eva Huss Sandler, specialist i gynekologi och obstetrik.

Gynekologerna kommer att arbeta tillsammans med de tre undersköterskorna Anncatrin Wilhelmsson, Annica Ericsson och Maria Rätsep på Ekeby Hälsocenter. Mottagningen har även ett eget lab för provtagning och analyser.

Gynekologerna kan bland annat hjälpa vid misstanke om infektion eller könssjukdom, blödningsrubbningar, klåda i underlivet, preventivmedelsrådgivning och övergångsbesvär. 

- Vi kommer att göra vårt bästa för att ha korta väntetider, bland annat genom generösa öppettider och god bemanning i telefonen, säger Mats Brolin.

Ekeby Gyn har avtal med Landstinget i Uppsala län vilket innebär att det är samma avgifter som andra gynekologiska mottagningar och att frikort gäller. Den gynekologiska mottagningen är ett separat avtal, och alltså inte en del av primärvården. Man behöver inte vara listad för att besöka Ekeby gyn.

Ekeby Hälsocenter driver också en vårdcentral och en psykoterapimottagning, samt har ett utbud av andra tjänster inom hälso- och sjukvård, bland annat hälsoundersökningar, utbildningar i Hjärt- och lungräddning samt rehabträning i ett eget gym.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Eva Huss Sandler, specialist i gynekologi och obstetrik
Eva Huss Sandler, specialist i gynekologi och obstetrik
Ladda ned bild
Ingrid Wikström, Medicine doktor och specialist i gynekologi och obstetrik
Ingrid Wikström, Medicine doktor och specialist i gynekologi och obstetrik
Ladda ned bild
Hashem Amini, specialist i gynekologi och obstetrik
Hashem Amini, specialist i gynekologi och obstetrik
Ladda ned bild
Hashem Amini, Anncatrin Wilhelmsson, Ingrid Wikström, Annica Ericsson, Eva Huss Sandler, Maria Rätsep
Hashem Amini, Anncatrin Wilhelmsson, Ingrid Wikström, Annica Ericsson, Eva Huss Sandler, Maria Rätsep
Ladda ned bild

Länkar

Om

Ekeby Hälsocenter
Ekeby Hälsocenter
Ekeby bruk 2L
752 63 Uppsala

018-419 91 02http://www.ekebyhalsocenter.se

Ekeby Hälsocenter har avtal med Region Uppsala för vårdcentral, barnmorskemottagning, barnavårdscentral, gynekologi och psykoterapi.

Ekeby Hälsocenter erbjuder även hälso- och sjukvård till myndigheter, företag och privatpersoner.

Ekeby Hälsocenter ägs av Ekebygruppen Vård och Omsorg AB som även äger vårdcentralen Aros Hälsocenter och Ability Care som bedriver arbete med ungdomar med psykisk ohälsa.

Ekeby Hälsocenter är en nytänkande hälso- och sjukvårdsmottagning i Uppsala som driver utvecklingen mot en helhetssyn inom hälso- och sjukvård, främt inom primärvården.

Hälsoteamet på Ekeby Hälsocenter erbjuder olika typer av hälsoinsatser. Teamet består av allmänläkare, gynekologer, psykiater, fysioterapeuter, barnmorskor, distriktssköterskor, sjuksköterskor, dietist, psykologer, psykoterapeuter, kuratorer, undersköterskor, biomedicinsk analytiker och hälsopedagog.

Syftet med det hälsofrämjande arbetet är att förstärka både den fysiska och psykiska hälsan hos våra patienter. Insatserna är även ämnade att inspirera till att göra positiva livsstilsförändringar som leder till bättre och långvarig hälsa, som mer fysisk träning och bättre kostvanor.

Ekeby Hälsocenter startade i november 2011. Vårdcentralen finns i anrika Ekeby bruk i Uppsala. Efterfrågan från patienterna är stor och växande. Ekeby Hälsocenter är en av de större vårdcentralerna i Uppsala län och har närmare 10.000 listade patienter. För att kunna ta emot alla som söker sig till oss med bibehållen hög patientsäkerhet och tillgänglighet, korta väntetider och god service har vi kontinuerligt ökat våra resurser i form av personal och lokaler.

Vi är drygt 60 medarbetare fördelat på cirka 45 heltider. Vi arbetar i ett Hälsoteam där alla kollegor är nyckelpersoner med sin unika erfarenhet och kompetens.

Följ Ekeby Hälsocenter

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Ekeby Hälsocenter

Aros Läkarmottagning blir Aros Hälsocenter med ny ägare29.8.2018 08:33Pressmeddelande

Två av Uppsalas större vårdcentraler - Ekeby Hälsocenter och Aros Läkarmottagning - blir systervårdcentraler genom att ägarna till Ekeby Hälsocenter förvärvar Aros Läkarmottagning. I samband med ägarbytet byter Aros Läkarmottagning namn till Aros Hälsocenter. Förändringarna innebär att de två vårdcentralerna utvecklar sitt samarbete och kommer tillsammans att kunna erbjuda god tillgänglighet och ett brett utbud av hälso- och sjukvårdstjänster av hög kvalité.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum