Enköpings kommun

Nu har årets kulturstipendiater utsetts

Dela

Årets kulturstipendium för vuxna går till Magnus Ludvigsson. Årets kulturstipendium för barn och unga går till Alva Holmstedt och Tim Eriksson.

– Kulturstipendierna är ett sätt att stötta och främja våra duktiga kulturutövare i Enköping och vi ser med stor glädje fram emot att ta del av deras bidrag till kulturlivet, säger upplevelsenämndens ordförande Kristina Eriksson.

Juryn tilldelar Magnus Ludvigsson årets kulturstipendium för vuxna med motiveringen: Magnus är en väl etablerad musiker och producent som varit en del av det svenska musiklivet under stora delar av sitt yrkesverksamma liv. Magnus ger ut musik under både eget namn och med sitt alias Ludvig Muolin. På Spotify har han närmare 50 000 lyssnare i månaden. Med det här stipendiet hoppas vi ge Magnus möjligheten att utveckla sitt eget komponerande. Juryn tror och hoppas att hans engagemang och djupa musikaliska kunskap ska berika Enköpings kulturliv under många år framöver.

Alva Holmstedt får årets kulturstipendium för barn och unga med motiveringen: Alva uttrycker sig skickligt genom olika medier. Hon behärskar olika tekniker så som teckning, måleri, mode och kostymdesign. I sitt måleri refererar hon på ett intressant sätt till konsthistorien som genom hennes tolkningar blir aktuella i samtiden. Juryn ser Alva som en passionerad ung konstnär som visar att hon är på god väg att hitta sin egen röst.

Tim Eriksson får årets kulturstipendium för barn och unga med motiveringen: Tim är nyfiken, orädd och lyhörd som pianist. Förutom att behärska den skrivna musiken har Tim även goda improvisationskunskaper. I samspel med andra visar han ett stort engagemang, ansvar och förmedlar känsla genom musiken. Juryn hoppas att stipendiet ska bidra till ett nytt instrument att fortsätta att utvecklas genom.

Enköpings kommun delar årligen ut tre kulturstipendier till individ eller grupp som gör eller har gjort värdefulla insatser för kulturens utveckling i Enköping. De delas ut till individer som är, eller varit verksamma, eller bor i kommunen. Ett stipendium för vuxna på 30 000 kronor och två barn- och ungdomsstipendier på 5 000 kronor vardera. Stipendierna är avsedda att stödja och uppmuntra insatser inom olika områden så som litteratur, musik, film, bildkonst, teater, dans folkbildning eller konsthantverk.

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum