Film i Väst

Nu har inspelningen av familjedramat HÅBET börjat i Danmark

Dela

På danska Fyn pågår nu inspelningen av familjedramat Håbet, som får premiär nästa år. Serien kommer att visas i fyra 40-minutersasnitt i TV4 och C More 2019. Zentropa och danska TV 2 producerar i samproduktion med bland andra Film i Väst.

Serien Håbet (Hoppet) utspelar sig år 1899 och i den får vi följa föräldralösa femtonåriga Maries kamp för att hitta sin pappa – en sjöman, som alla tror gick under med sitt skepp. Utklädd till pojke sticker Marie till sjöss med skonaren Haabet på en dramatisk resa längs Danmarks kust på väg mot Norge.

I huvudrollen som Marie ser vi debuterande skådespelaren Annie Lindvig och i övriga roller ser vi bland andra Lars Brygmann, Lars Ranthe, Molly Blixt Egelind, Jon Lange, Albert Lindhardt och Kirsten Olesen. 

För manus står Ina Bruhn och regissör är Christian E Christiansen. Håbet produceras av TV 2 och Zentropa i samproduktion med FilmFyn och Film i Väst med stöd av Public Service Puljen i samarbete med NRK, TV 4 Sverige och C More. Serien är utvecklad med stöd från Creative Europé (EU). För internationell försäljning ansvarar TrustNordisk.

Bilder: Christian Geisnæs / TV 2

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Film i Väst
Film i Väst
Åkersjövägen 4
46153 Trollhättan

0708-643736http://www.filmivast.se

Film i Väst är en av Europas ledande regionala filmfonder och en av Nordens största och viktigaste finansiärer av film- och tv-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat mer än 1000 filmer och tv-drama.

Följ Film i Väst

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Film i Väst

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum