Enköpings kommun

Nu höjs kompetensen inom äldreomsorgen

Dela

I Äldreomsorgslyftet utbildar sig just nu 34 vårdbiträden på vård- och omsorgsförvaltningen till undersköterska på betald arbetstid. När utbildningen är klar garanteras en heltidstjänst.

– Vi ser Äldreomsorgslyftet som en möjlighet att stärka kompetensen inom våra verksamheter. Satsningen kommer att bidra till en bättre arbetsmiljö för våra medarbetare och en ökad kvalitet för våra kunder, säger Maria Palm, verksamhetschef äldreomsorgen.

– Det är glädjande att många av våra medarbetare vill öka sin kompetens och att vi kan ge dem möjligheten att studera på betald arbetstid. Erbjudandet har i första hand riktat sig till medarbetare som är tillsvidareanställda på deltid, men saknar utbildning.

– Det är en fin möjlighet för medarbetarna och oss som arbetsgivare. En av de studerande har berättat att hon genom Äldreomsorgslyftet får möjligheten, efter 20 år i kommunen i omsorgsarbete, att utbilda sig till det hon vill jobba med.

Utbildningen är på distans. Studierna är på 100 procent och medarbetarna får lägga 50 procent av studierna på arbetstid. De andra 50 procenten fortsätter de arbeta som vårdbiträden.

Om Äldreomsorgslyftet

Äldreomsorgslyftet är en statlig utbildningssatsning som alla kommuner har rätt att ta del av för att stärka kompetensen inom vård och omsorg. Det är staten som finansierar kostnaden för den tid som den anställde är frånvarande för studierna.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum