Länstrafiken Örebro

Nu inför Länstrafiken nattstopp på linje 5

Dela
Nattstopp gör resan tryggare på kvällar och nätter
Nattstopp gör resan tryggare på kvällar och nätter

För att öka tryggheten för Länstrafikens resenärer inför nu Länstrafiken nattstopp på linje 5. Från den 31 augusti kommer det vara möjligt för resenärer att kliva av mellan två hållplatser om önskad plats är trafiksäker att stanna på. 

– Många upplever en viss otrygghet när de reser sena kvällar och nätter. Med nattstopp vill vi öka tryggheten för våra resenärer, säger Mats Gunnarsson (MP), ordförande i nämnden för samhällsbyggnad. Vi vill att alla ska känna sig trygga när de reser med kollektivtrafiken och det här är en del i det arbetet.  

Länstrafiken inför nattstopp på linje 5 i Örebro. Nattstopp kommer att införas från den 31 augusti och på prov i 18 månader.

-     – Linje 5 är en populär linje och kommer ge oss goda möjligheter att utvärdera nattstopp på ett bra sätt, poängterar Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef Länstrafiken Örebro. Om försöket med nattstopp på linje 5 fungerar bra kommer vi sen att utöka möjligheten till nattstopp på fler linjer.

Ett nattstopp kan utföras om platsen är trafiksäker och om trafiksituationen tillåter. Resenären ska anmäla nattstopp direkt vid påstigning eller som senast vid hållplatsen innan önskat nattstopp. Bussföraren avgör sedan om nattstopp är möjligt när bussen är framme vid platsen.

-     – Bussföraren är den som avgör om en plats är trafiksäker, fortsätter Fredrik Eliasson. Vi garanterar aldrig att det går att genomföra ett önskat nattstopp då det beror på trafiksituationen vid just det tillfället. 

Snabba fakta om nattstopp

  • Start den 31 augusti 2018 och är på prov i 18 månader.
  • Endast linje 5 i Örebro stad.
  • Gäller mellan kl. 21.00 – 04.00 helgdag som vardag.
  • Gäller inte för stopp mellan hållplatserna Järnvägsgatan – Olof Palmes Torg.
  • Resenär ska anmäla nattstopp direkt vid påstigning. Om situation uppstår under färd ska resenär anmäla nattstopp som senast vid hållplatsen innan önskat nattstopp.
  • Avstigning fram, undantaget resenärer med barnvagn eller rullstol som får kliva av vid mittdörr.
  • Bussföraren avgör vid varje enskilt tillfälle om nattstopp är möjligt.

Mer information finns på www.lanstrafiken.se/nattstopp.

Kontakter

Bilder

Nattstopp gör resan tryggare på kvällar och nätter
Nattstopp gör resan tryggare på kvällar och nätter
Ladda ned bild

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Busstrafik till södra Ladugårdsängen25.6.2019 08:00:00 CESTPressmeddelande

I mitten av december börjar Länstrafiken trafikera i området södra Ladugårdsängen. Området har expanderat de senaste åren och växer till att bli ett av Örebro kommuns mest tätbefolkade bostadsområden. Det är en satsning som görs med sikte att nå fler och nya resenärer i kollektivtrafiken. - Vi ser att vi kommer nå fler och nya resenärer när vi har möjligheten att erbjuda bussförbindelser till och från södra Ladugårdsängen och bostadsområdet längs Karlsdalsallén, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken. Södra Ladugårdsängen får busstrafik genom ny körväg för linje 6 Linje 6 får med start den 15 december 2019 en ny körväg mellan Lavendelvägen och Sveaparken. Den nya körvägen innebär att linje 6 kommer att trafikera hållplatserna: Tybble Vårdcentral Lavendelvägen Karlsdalsallén (ny hållplats) Termikgatan (ny hållplats) Fatbursgatan Loftbodsgatan Tullängsskolan Södra allén Sveaparken, följt av ordinarie hållplatser i riktning mot Slottet och vidare mot Hjärsta Mer avgån

Satsning i maj: prova-på-kampanj riktad till anställda i samband med verksamhetsflytt8.5.2019 07:30:00 CESTPressmeddelande

Efter flera lyckade prova-på-kampanjer i kollektivtrafiken genomförs nu en prova-på-kampanj riktad till anställda vid Örebro kommuns samhällsbyggnadskontor, som blir en av de första av flera inflyttande verksamheter i nybyggda Citypassagen. Cirka 350 anställda vid Örebro kommuns samhällsbyggnadsavdelning flyttar från ett hus i utkanten av stan med goda parkeringsmöjligheter till Citypassagen beläget ett stenkast från Örebro resecentrum med närhet till kollektivtrafiken. Med prova-på-erbjudandet som skickas ut under maj får de som tidigare rest med bil till och från sin arbetsplats en chans att inse fördelarna med att resa kollektivt. - Vi vet att många väljer att resa kollektivt om de får chansen att prova, och det här är ett strålande tillfälle att byta till ett klimatsmart resande. En verksamhetsflytt innebär oftast nya resmöjligheter och behov som gör att man ser över sina resvanor. I ett sådant läge vill vi underlätta för dem som vill testa att resa med tåg eller buss, säger Mirja

Utökade tider för resor med Flextrafiken i Karlskoga4.4.2019 07:30:00 CESTPressmeddelande

Med start den 8 april förlängs tidsintervallet då du kan resa med flextrafiken i Karlskoga med 1 timme på vardagar och 2 timmar på lördagar. Flextrafiken är en bokningsbar minibuss alla kan boka och resa med och servicen finns till för att kunna ge alla bostadsområden i Karlskoga tillgång till kollektivtrafik. Länstrafikens ordinarie biljetter gäller ombord och enkelbiljettspriset är detsamma som för en resa med stadsbuss - inga extra kostnader tillkommer för resenärer som använder denna service. - I princip är det som att boka en taxi fast till samma pris som för en stadsbussresa cirka 10 kr för en ungdom, 21 kr för en vuxen och 43 kr för en familj. Märker vi att allt fler börjar nyttja Flextrafiken finns möjlighet att fortsätta driva Flextrafik även efter att det treåriga projektet med att testa det löpt ut, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken. - Flextrafiken är ett komplement till den allmänna kollektivtrafiken i Karlskoga som ger en ökad tillgänglighet för d

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum