Länstrafiken Örebro

Nu inför Länstrafiken studentrabatt

Dela

Från och med tisdag 8 mars blir det billigare för studenterna i Örebro län att pendla till och från studierna med Länstrafiken. Studenter får 20 % rabatt på ordinarie pris på alla periodbiljetter som köps via Länstrafikens app.

-Vi har anslutit oss till Svensk kollektivtrafiks nationella studentkoncept och är glada att nu kunna erbjuda studenter att resa kollektivt i länet till ett rabatterat pris, säger Nina Höijer (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

-I arbetet med att hitta rätt erbjudande för studenterna i Örebro län har vi även haft ett tätt samarbete med Örebro studentkår. Kravet för att få studentrabatt innefattar att studenten läser på en studiemedelsberättigad utbildning på universitet, högskola eller annan vuxenutbildning. Studierna ska också innefatta en studietakt på minst 50 procent under minst 10 sammanhängande veckor under en termin, berättar Fredrik Eliasson, chef för kollektivtrafiken.

Rabatten gäller endast studenter som har en digital studentlegitimation från Mecenat, WeStudents eller Studentkortet med den blå studentresesymbolen med sig på resan. Studenten behöver också kunna uppvisa giltig ID-handling på förfrågan.

En stor del av kollektivtrafiken i Sverige är anslutna till Svensk Kollektivtrafiks studentkoncept. I dagsläget ingår Skånetrafiken, Öresundståg, Dalatrafik, Hallandstrafiken, Blekingetrafiken, Länstrafiken Kronoberg, Kalmar länstrafik, Jönköpings länstrafik, Västtrafik, X-trafik, Östgötatrafiken, Värmlandstrafik och från och med mars - även Länstrafiken i Örebro.

Studentrabatten ger 20 % rabatt på periodbiljetter köpta i Länstrafikens app med en giltighet på 24 timmar, 72 timmar, Flex 10/40 samt 30 dagar. Gäller ej 30 dagar lågpris då det redan är ett rabatterat pris.

Läs mer om erbjudandet på Länstrafikens webbplats.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum